Alumnitreff 2018 for Matematisk institutt

Vi ønsker alle tidligere studenter velkommen til et sosialt treff på campus med litt fagprat der du kan møte gamle medstudenter.

Universitetsbiblioteket i mai.

Foto: Elisabeth H. Seland, Matematisk institutt

Alle som har en grad fra Matematisk institutt er velkommen. Vi inviterer også de masterstudentene som nærmer seg ferdig med graden sin.

18.00 - Velkommen

18.15 - 19.15 foredrag

19.15 - Vi beveger oss ned i RF-kjelleren. Instituttet spandere litt pizza og et glass med noe godt å drikke (med mulighet for å kjøpe mer drikke for dem som ønsker). Hvis vi er heldige dukker fagutvalget opp med quiz.

22.00 - Kjelleren stenger, takk for i dag!

Meld deg på

Frist for påmelding 30. august 2018.

Når startet "den lange freden"?

I perioden etter andre verdenskrig har det vært færre store mellomstatlige kriger enn ellers i verdenshistorien. Dette omtales som «den lange freden» blant fred- og konfliktforskere, og mange ulike forklaringen har vært lansert. Vi har undersøkt et mer grunnleggende spørsmål: hvor spesiell er egentlig den lange freden og når begynte den isåfall? For å svare på det, må man bruke ulike statistiske verktøy, blant annet kunnskap om potenslovfordelinger og såkalte change-point metoder.

Céline Cunen er Ph.D.-stipendiat ved Matematisk institutt ved UiO. Til daglig jobber hun med å utvikle nye statistiske metoder. Metodene dreier seg blant annet om å kombinere informasjon fra ulike kilder og om å velge mellom ulike statistiske modeller. De kan anvendes på alt fra hvaler til middelalderromaner.

Matematikk i næringslivet - hva er nødvendig og tilstrekkelig?

– Litt om hvordan matematikk og matematikere fungerer utenfor akademia!

Matematikk og bruk av matematikkbaserte verktøy er i dag viktige komponenter i en rekke kompetansekrevende jobber. Men ofte er det utilstrekkelig med matematisk kompetanse alene. På den andre side vil ofte manglende matematikkompetanse være et hinder for å få til bedre løsninger.

Det viser seg ofte at det er enklere å lære en matematiker andre fag, enn å lære en ikke-matematiker matematikk.

Tore Gimse er dr.scient. fra Matematisk institutt, UiO, i 1992. Han er nå daglig leder i Norsk Elektro Optikk (neo.no), og har hatt en rekke lederstillinger innenfor FoU-basert virksomhet i instituttsektoren og næringslivet.

Emneord: Alumni, matematikk, statistikk, mekanikk
Publisert 13. aug. 2018 13:36 - Sist endret 24. aug. 2018 09:46