Alumnitreff 2019 for Matematisk institutt

Matematisk institutt inviterer tidligere studenter til å møtes. Det blir litt faglig, mye sosialt og mulighet for å møte igjen gamle medstudenter på campus.

Bildet kan inneholde: arkitektur.

Alle som har en grad fra Matematisk institutt er velkommen. Vi inviterer også de masterstudentene som nærmer seg ferdig med graden sin.

Program

17.30 - Instituttet spanderer et glass boblevann i foajeen i Vilhelm Bjerknes hus

18.00 - Velkommen

18.15 - 19.15 Foredrag

19.15 - Vi beveger oss ned i RF-kjelleren. Instituttet spandere litt pizza og et glass med noe godt å drikke (med mulighet for å kjøpe mer drikke for dem som ønsker). Hvis vi er heldige dukker fagutvalget opp med quiz.

22.00 - Kjelleren stenger, takk for i dag!

Meld deg på

Frist for påmelding 29. august 2019.

Matematiske metoder i valutamarkedet

Bruken av matematiske metoder har økt kraftig i finansmarkeder de siste årene. Det blir stadig viktigere for bankene å forstå matematiske modeller, usikkerhet i estimeringer og mulige ekstremscenarier. Foredraget gir en kort introduksjon til metoder som brukes i valutamarkedet i dag.

Anders Øksendal ​er analytiker i DNB Markets. Til daglig jobber han med motpartsrisiko i rente og valutamarkedet.

Anders har hovedfag og doktorgrad innen matematikk, med fokus på stokastisk analyse.

Den internasjonale matematikkolympiaden i Oslo 2022 ​

Matematisk institutt skal sammen med UiO og Kunnskapsdepartementet arrangere Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i 2022. Konkurransen er åpen for ungdom under 20 år som ikke er opptatt ved noe universitet. Mer enn 110 land fra hele verden deltar, og for første gang skal Norge arrangere IMO.

Olympiaden gir dyktige elever noe ekstra å strekke seg etter samtidig som deltakerne får mulighet til å møte likesinnede til vennlig kappestrid, utveksle matematikkunnskaper med elever fra andre land og bidra til et internasjonalt fellesskap på tvers av religion, poltikk og etnisitet.

Et slikt arrangement er et stort løft, og vi trenger hjelp fra gamle og nye venner.

Yngvar Reichelt er kontorsjef ved Matematisk institutt og vil lede arbeidet med gjennomføringen av IMO 2022.

Nils Voje Johansen er lektor ved Matematisk institutt og har i stor grad arbeidet med instituttets aktiviteter rettet mot videregående skole, blant annet fagdager, sommerskole, Abelkonkonkurransen og skolebesøk.
Emneord: Alumni, matematikk, statistikk, mekanikk
Publisert 8. aug. 2019 13:50 - Sist endret 5. sep. 2019 11:44