Fra data til innsikt

Hva ligger bak hypen rundt kunstig intelligens, deep learning og digitale tvillinger? Få svar i våre nye emner for næringslivet.

Bli med på Universitetet i Oslo (UiO) sitt nye videreutdanningsprogram om digital teknologi, skreddersydd for næringslivet!

I «Fra data til innsikt» lærer du om ressursen som ligger til grunn for hele den digitale transformasjonen – og hvordan du kan utnytte denne ressursen til å få innsikt og skape verdi i din egen virksomhet.

Vi snakker selvfølgelig om data. 

God og riktig bruk av data handler både om å effektivisere eksisterende aktiviteter og å skape nye muligheter. Data kan brukes til å automatisere prosesser, løse oppgaver på helt nye måter og forutsi noe som kan komme til å skje. Det kan gi uvurderlig innsikt og beslutningsstøtte. Og det er også nøkkelen til å ta i bruk digitale teknologier, fra digitale tvillinger til kunstig intelligens. Uten data, ingen digital transformasjon.

Så hvordan ta del i utviklingen og ta i bruk data som en ressurs i din virksomhet? Det er det du lærer om i disse kursene.

Bildet kan inneholde: briller, datamaskin, laptop, personlig datamaskin, interaksjon.

Om programmet

  • Videreutdanning innen data science
  • Fire emner på 2,5 studiepoeng hver
  • Et oppfriskningskurs i matematikk (ingen studiepoeng)
  • Emnene kan tas enkeltvis
  • Hvert emne går over tre arbeidsdager (dagtid)
  • Fire undervisningstimer hver dag
  • Eksamen: prosjektoppgave
  • Pris pr. emne: 5000,–

«Fra data til innsikt» består av fire separate kurs (eller «mikroemner») som hver går over tre arbeidsdager og gir 2,5 studiepoeng. Du kan ta hvert mikroemne enkeltvis, eller sette dem sammen til en utdanning på 10 studiepoeng. 

«Verdien av data i beslutningsprosesser» er et oversiktsemne rettet mot ledere, IT-ansatte og andre som vil forstå verdien av data og få et overblikk over det aller nyeste som rører seg på feltet. Dette passer for alle, og er spesielt rettet mot ledere, beslutningstakere og IT-ansatte i næringslivet.

De øvrige kursene gir en fordypning i den nyeste utviklingen innen utvalgte områder som maskinlæring og digitale tvillinger, og er rettet mer mot dem som arbeider «hands-on» med teknologi og har bakgrunn i programmering eller matematikk. Det tilbys også et oppfriskningskurs i matematikk

Vil du lære om mulighetene, og de nyeste digitale teknologiene og trendene? Er din virksomhet klar til å bli datadrevet? Påmeldingen er åpen nå, og du kan se detaljer om påmeldingsfrister og kursavgift under hvert enkelt emne nedenfor.

Praktisk informasjon om emnene

Anbefalt sammensetning av emnene, undervisning, eksamen, emneavgift og påmelding

Kan gi løsninger på strømkrisen

Hva er digitale tvillinger – og hvilke muligheter ligger i teknologien for små og mellomstore bedrifter? Les mer om tema for kurset som starter opp i september.

Portrettbilde Morten Dæhlen

Datasystemer tar 12% av verdens energi. Men data er også en del av løsningen.

Les mer om hvordan Data science kan være en nøkkel i den grønne digitale transformasjonen – og hjelpe deg å gå fra data til innsikt, til handling.

Første kurs er "Verdien av data i beslutningsprosesser".

Derfor er data en nøkkel til Odas suksess

Dagligvarebutikken Oda opplever eventyrlig suksess – ikke minst fordi de er langt fremme med god bruk av data.

De samme metodene lærer du om i tredagerskurset som starter i mars.

Kyr som spiser gress

Bedre melk og effektiv fakturaflyt: Slik jobber Tine med KI og dyp læring

Hos Tine bruker de nå kunstig intelligens som støtte til å ta bedre beslutninger og spare tid på ulike oppgaver. I kurset «Introduksjon til dyp læring» hos Universitetet i Oslo kan du lære om de samme metodene

Vil avmystifisere data som ressurs

– Det handler om hvordan du kan hente kunnskap ut av data og bruke dette i forretningsutvikling, i utviklingen av produkter og tjenester.

Les om bakgrunnen for opprettelsen av kursene og programmet.