PhD Day 2015

Hvordan skal man forklare forskning på en enkelt forståelig og inspirerende måte? Og hvordan få media engasjert i din forskning? For andre år på rad ble PhD Day arrangert på Realfagsbiblioteket for å gi svar på nettopp dette.

Gruppebilde

Anders Bjerga ble den heldige vinneren av beste poster. Her flankert av dekan Morten Dæhlen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Foto: Universitetet i Oslo.

Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes’ hus var fylt med ph.d-stipendiater og andre forskningsinteresserte mennesker forrige fredag på PhD Day 2015, som arrangeres andre år på rad. Her fikk de faglig påfyll om hvordan de kan skrive populærvitenskapelig om sin forskning og tips til hvordan de kan få presseoppslag. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kastet også glans over arrangementet.

Gro Amdam, fra Arizona State University og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Andreas Lauritsen fra Aftenposten Viten og Gunhild M. Haugnes fra Kommunikasjonsseksjonen ved MN-fakultetet, ga tips og råd om hvordan man kan formidle forskning på en engasjerende og lettfattelig måte, hvordan man bør skrive nyhetsartikler om forskningen og viktigheten med å nå ut til media og allmennheten med sin forskning.

Anders Bjerga gikk av med seieren for beste poster

I tillegg til spennende foredrag fikk ph.d.-stipendiatene mulighet til å bli med på en konkurranse om å lage en engasjerende poster, altså en stor plakat, om sin forskning. Dette kan være en utfordrende oppgave, for hvordan klarer man å fortelle mye med få ord? 26 stipendiater deltok i konkurransen, og Anders Bjerga fra institutt for geofag gikk av med seieren med poster om hans forskning på mantelbergarter.

PhD Day 2015 på YouTube

Fikk du ikke med deg PhD Day har du fortsatt muligheten til å få med deg foredragene på YouTube.

Emneord: PhD, formidling, forskning, forskningsformidling
Publisert 11. juni 2015 14:29 - Sist endra 10. aug. 2016 09:39