2016

Bildet viser overlapp av satellittfoto av bremassivet Pamirs (Tadsjikistan / Kirgisistan). Foto: Winsvold m.fl.
Publisert 16. des. 2016 23:26

American Geophysical Union hadde nylig sin store årlige høstkongress i San Francisco. Her deltok stipendiat Solveig Havstad Winsvold, Institutt for geofag. Hun presenterte her en ny måte å måle breer, nå nevnt i en artikkel av NASA SCIENCE.

Publisert 16. des. 2016 13:19

2016 har vært et godt år og det er mange som fortjener en utmerkelse for arbeidet de har gjort. Utmerkelsene ble delt ut på IBVs julebord fredag 9. desember.

De heldige unge forskertalentene under en markering ved MN-fakultetet den 14. desember 2016. Morgan Jones lengst til høyre i bildet *. Foto: Carmen Gaina
Publisert 15. des. 2016 12:49

Morgan Jones fra Institutt for geofag og CEED er blant de heldige som fikk tildelt prosjektstøtte nå i desember fra NFR i klassen "Unge forskertalenter" ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet. Prosjektet handler om vulkaner og påvirkning på klima i Jordens fortid.

Publisert 3. nov. 2016 16:00

Anders Malthe-Sørensen, Stephanie Werner og Mari Helén Varøy er valgt som representanter for fast- og midlertidlig vitenskapelig tilsatte samt teknisk/administrativt tilsatte. I tillegg ble det valgt to vararepresentanter for hver kategori.

Publisert 31. okt. 2016 13:47

Solsystem-hatten til Institutt for teoretisk astrofysikk stakk av med publikumsprisen under årets REAL moro-fest på Matnat-fakultetet. Se video fra hatte-fremvisningen.

Bilde av Pål Falnes
Publisert 26. okt. 2016 12:37

Pål Falnes tar over ledelsen av seksjon for Biokjemi og Molekylærbiologi (BMB) for Fahri Saatciouglu.

Publisert 30. sep. 2016 15:53

Glitrende øyne og nye fremtidsvisjoner preget mange av de 3000 elevene som deltok på Ungforsk ved UiO: Realfag og teknologi 27. og 28. september. Det 20. Ungforsk-arrangementet ble en stor suksess.

Karl: Uvær som er store nok får et egetnavn og blir fulgt nøye. Her viser Kjetil Schanke Aas hvor uværet "Karl" oppstod, før den kom inn over Norge. Foto: Institutt for geofag
Publisert 30. sep. 2016 13:17

Ungforsk ble i år arrangert for 20 gang. Flere forskere fra Institutt for geofag var på programmet i år, og hadde presentasjoner om alt fra georessurser, platetektonikk, til værvarsling og rester av den tropiske stormen "Karl"!