2016

Bildet viser overlapp av satellittfoto av bremassivet Pamirs (Tadsjikistan / Kirgisistan). Foto: Winsvold m.fl.
Publisert 16. des. 2016 23:26

American Geophysical Union hadde nylig sin store årlige høstkongress i San Francisco. Her deltok stipendiat Solveig Havstad Winsvold, Institutt for geofag. Hun presenterte her en ny måte å måle breer, nå nevnt i en artikkel av NASA SCIENCE.

De heldige unge forskertalentene under en markering ved MN-fakultetet den 14. desember 2016. Morgan Jones lengst til høyre i bildet *. Foto: Carmen Gaina
Publisert 15. des. 2016 12:49

Morgan Jones fra Institutt for geofag og CEED er blant de heldige som fikk tildelt prosjektstøtte nå i desember fra NFR i klassen "Unge forskertalenter" ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet. Prosjektet handler om vulkaner og påvirkning på klima i Jordens fortid.

Publisert 3. nov. 2016 16:00

Anders Malthe-Sørensen, Stephanie Werner og Mari Helén Varøy er valgt som representanter for fast- og midlertidlig vitenskapelig tilsatte samt teknisk/administrativt tilsatte. I tillegg ble det valgt to vararepresentanter for hver kategori.

Publisert 31. okt. 2016 13:47

Solsystem-hatten til Institutt for teoretisk astrofysikk stakk av med publikumsprisen under årets REAL moro-fest på Matnat-fakultetet. Se video fra hatte-fremvisningen.

Publisert 30. sep. 2016 15:53

Glitrende øyne og nye fremtidsvisjoner preget mange av de 3000 elevene som deltok på Ungforsk ved UiO: Realfag og teknologi 27. og 28. september. Det 20. Ungforsk-arrangementet ble en stor suksess.

Karl: Uvær som er store nok får et egetnavn og blir fulgt nøye. Her viser Kjetil Schanke Aas hvor uværet "Karl" oppstod, før den kom inn over Norge. Foto: Institutt for geofag
Publisert 30. sep. 2016 13:17

Ungforsk ble i år arrangert for 20 gang. Flere forskere fra Institutt for geofag var på programmet i år, og hadde presentasjoner om alt fra georessurser, platetektonikk, til værvarsling og rester av den tropiske stormen "Karl"!

portrettbilde
Publisert 15. sep. 2016 23:55

Kildesortering rulles ut på MN-fakultetet. – Et viktig tiltak for et bærekraftig universitet, sier dekan Morten Dæhlen.

UiOs forskningspris: Professor Trond H. Torsvik mottar applaus fra et fullpakket publikum i Universitetets Aula når han mottar forskningprisen fra viserektor Ragnhild H. Hennum. Rektor ved UiO, Ole Petter Ottesen og assisterende direktør ved UiO sees i bakgrunnen. Foto: Yngve Vogt, Apollon
Publisert 5. sep. 2016 16:55

Universitetet i Oslo (UiO) forskningspris for 2016 ble gitt til professor Trond H. Torsvik i en formell seremoni i Universitetets Aula i Oslo Sentrum, fredag 2. september 2016.

Oslo: Delegasjonen fra China University og professorer fra Institutt for geofag på ekskursjon i Oslo-området, her Akershus festning. Foto: Kelai Xi
Publisert 31. aug. 2016 14:14

En delegasjon fra China University of Petroleum var i midten av august på besøk til Institutt for geofag for å diskutere muligheter for forskningssamarbeid. Det var også et faglig program med presentasjoner av instituttets petroleumsrelaterte forskning og om CO2 lagring.

Akademisk prosesjon under årsfesten i 2015 i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. Foto: Yngve Vogt, UiO
Publisert 19. aug. 2016 12:37

Den 2 september feirer UiO sin 205-årsdag med et stort program og kake på Blindern. Deretter vil det bli utdeling av UiOs priser i Domus Media/Aulaen i Oslo sentrum. En av de som får pris i år er Trond H. Torsvik, professor ved Institutt for geofag og CEED, som tildeles Forskningsprisen.