400 koste seg på Researchers`Night

For første gang deltok MN-fakultetet og Realfagsbiblioteket på Researchers` Night, som finner sted samtidig i 200 byer i over 25 europeiske land.

Fysiker Ann-Cecilie Larsen gjorde lykke med sitt foredrag om grunnstoffenes opphav. Foto: Håkon Bergseth / Norsk Teknisk Museum

Fredag kveld fikk 400 unge voksne et mangfoldig program på Teknisk Museum. Mange ville få med seg foredragene til de fire forskerne fra MN. Anna Fæhn Follestad fortalte om forskningen som skal skape et romværvarsel ala Yr, Are Raklev og Anders Kvellestad fortalte om mørk materie - i teori og praksis, mens Ann-Cecilie Larsen tok publikum med tilbake til Big bang. Hun forsker på hvordan de tunge grunnstoffene oppstod. Senere på kvelden kastet publikum seg villige ut i sci-fi-quizen Realfagsbiblioteket hadde forberedt. 

Til behagelige DJ-vibber gikk publikum på skattejakt etter den perfekte legobiten blant ett tonn med lego, og de lyttet konsentrert til Koka Nikoladze som hadde lagd et eget musikkverk til et av utstillingsrommene. Han programmerer små trommestikker til å slå på ting han har funnet rundt omkring på museet – oljefat og tallerkener, kasser og andre ting som gir klang. Konserten ble møtt med stor entusiasme.  

Omvisningen i den aktuelle Birkeland-utstillingen til Teknisk museum fikk også et takknemlig publikum som slukte de realfaglige og matematiske aspektene ved den tidlige nordlysforskningen.

Arrangementet var et samarbeid mellom Norsk Teknisk Museum, Det matematiske-naturvitenskapelige fakultet og Realfagsbiblioteket ved UiO. Researchers`Night er del av Forskningsdagene, og arrangementet var støttet av Norges Forskningsråd. 

Publisert 5. okt. 2017 13:06 - Sist endra 5. okt. 2017 13:12