Jenter og teknologi Oslo 2020

Er du jente i videregående skole? Er du nysgjerrig på studier og karriere innen teknologi og realfag? Da er du hjertelig velkommen til den store inspirasjonsdagen Jenter og teknologi 2020!

Jenteandel realfag teknologi studere

Universitetet i Oslo, OsloMet – storbyuniversitetet og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ønsker å inspirere jenter til å åpne øyene for mulighetene med studier innen teknologi og realfag.

På denne konferansen får du innblikk i spennende studier og karrieremuligheter. Du får møte studenter og kule damer som er ute i arbeidslivet.

Til konferansen kommer «Årets Ledestjerne» i Dagens Næringsliv, Christine Spiten, kreftforsker Simone Mester og flere kvinnelige studentrollemodeller innen teknologi- og realfag.

Du får oppleve et forrykende kjemishow og musikalsk innslag. I pausen kan du hilse på roboter, snakke med studenter, og teste teknologiske gadgets ved de tre universitetenes “makerspace”.

Detaljert program

10.00    Velkommen og praktisk info ved konferansierene: Ilan Villanger og Linda Westgaard

10.05    Foredrag: Christine Spiten, techgründer og havforkjemper

10.25    Musikk ved ImprovED fra Edvard Munch vgs

10.30    Rollemodell: Marianne Bakken, robotikk,  Phd NMBU

10.40    Rollemodell: Cathrine Bui, masterstudent i informatikk fra UiO

10.50    Benstrekk/ rist løs

10.55    Foredrag: Simone Mester, doktorgradsstudent i biovitenskap ved UiO/OUS

11.15    Lunsj med Makerspace

12.00    Kjemishow

12.20    Rollemodell: Farhat Fazli, bachelorstudent fra OsloMet

12.40    Sofaprat

12.50    Spørsmål fra salen

13.00    Kahoot

13.15    Premieutdeling

13.25    Kort info, AFRY

13.30    Programslutt og vel hjem / God tur på prosjektbesøk

Meld deg på her.

Praktisk info

Arrangementet er gratis, men krever påmelding grunnet begrenset antall plasser og lunsjservering. Meld deg på innen 7. februar 2020.

Vi byr på vegetarisk lunsj. Deltakere må selv besørge transport.

For spørsmål, kontakt:
Tonje Robertsen, NMBU
Hanne Heiervang, OsloMet
Anna Valberg, UiO

Jenter og teknologi er støttet av: NHO, Kulturdepartementet, NITO, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

Jenter og teknologi – Bli med på prosjektbesøk etter showet!

Er du nysgjerrig på hva du kan jobbe med om du velger en teknologisk utdanning, som f.eks. ingeniør eller arkitekt? Bli med på prosjektbesøk og se hvordan du kan være med å påvirke fremtidens løsninger for mennesker, bygg og byer. Du får en innsikt i prosjektet og møter engasjerte rollemodeller som forteller om valg de har gjort og hva de jobber med. Prosjektbesøkene arrangeres av offentlige byggherrer og anerkjente selskaper i byggebransjen og skjer i en forlengelse av programmet på Chateu Neuf.  Det organiseres transport til / fra prosjektene. Besøkene varer ca. 2-3 timer og det serveres mat og drikke. Les mer om programmet og meld deg på her.

Hva gjør vi med guttene?

På formiddagen samme dag som Jenter og teknologi går av stabelen på Chateau Neuf, inviteres klassens gutter til seminar om livsvitenskap, hvor de får vite mer om mulighetene med studier innen helse og miljø.

Gutter og livsvitenskap 2020

Publisert 24. jan. 2020 12:11 - Sist endra 24. jan. 2020 12:22