Jenter og teknologi Oslo 2021

Er du jente i videregående skole? Er du nysgjerrig på studier og karriere innen teknologi og realfag? Da er du hjertelig velkommen til inspirasjonswebinaret Jenter og teknologi Oslo, den 3. februar 2021! 

Bildet kan inneholde: underholdning, scenekunst, scene, opptreden, performance art.

Universitetet i Oslo og OsloMet ønsker i samarbeid med NHO å inspirere jenter til å åpne øynene for mulighetene med studier innen teknologi og realfag. 

Du får innblikk i spennende studier og karrieremuligheter i møte med studenter og kule damer som er ute i arbeidslivet. 

Du får møte Silvija Seres, en av våre fremste kvinner i tech, og høre hvordan Norge og verden drives fremover av teknologi. Sonam Bhandari fra Telenor kommer for å snakke om hvordan teknologiutdannelsen gir henne mulighet til å gjøre en forskjell, mens kjemiker Frøydis Sved Skottvoll vil fortelle om hvordan kunstige mini-organer gjør at vi kan utvikle medisiner raskere og slippe å teste dem på dyr.  

Du får også møte flere kvinnelige studentrollemodeller innen teknologi- og realfag, oppleve et forrykende kjemishow og en virtuell omvisning i noen av våre laboratorier. Det blir også Kahoot, hvor du kan vinne en iPad!

Det blir mulighet for å sende inn spørsmål underveis.  

Detaljert program

10:00 Velkommen!
ved konferansier Julie Sørlie Paus-Knudsen
10:10 Verden drives fremover av teknologi
Silvija Seres
10:25 Kjemishow med Zara Fatima
Vakre, vidunderlige og voldsomme grunnstoffer
10:35 Teknologiske tjenester som gjør en forskjell
Sonam Bhandari
10:45 Pause
10:55 Omvisning på strekk-laboratoriet i maskiningeniøravdelingen
  Student og rollemodell Heidi Friis Rossen
11:05 Omvisning på betonglaboratoriet i byggingeniøravdelingen
  Student og rollemodell Aya Mohammed Al-Kanany
11:15 Student og rollemodell Zara Fatima
11:20 Rollemodellene i samtale
11:25 Benstrekk
11:30 PhD og rollemodell Frøydis Sved Skottvoll:
Kan kunstige miniorganer gi oss ny medisin raskere?
11:40

Kahoot

11:50 Premieutdeling og avslutning
12:00 Programslutt

Påmelding

Meld deg på her.
Lenke til webinaret sendes til alle påmeldte på e-post dagen før arrangementet.

Praktisk info

Arrangementet er gratis, men du må melde deg på for å få tilsendt lenke til sendingen.

Jenter og teknologi Oslo er støttet av NHO.

Mer om deltakerne

Silvija Seres er matematiker, teknologiinvestor og samfunnsdebattant. I 2017 ble hun kåret til Norges mest innflytelsesrike kvinne innen IT. Hun har blant annet jobbet med AltaVista i Silicon Valley og i Microsoft, og er medlem i NATOs høynivågruppe for teknologi og brytningsteknologi. På webinaret vil hun fortelle om hvordan verden drives fremover av teknologi, og hvor viktig det er å bli med allerede i skolen. 

Sonam Bhandari (33) har en mastergrad i Informatikk fra Universitetet i Oslo med spesialisering innenfor programmering og nettverk. I dag jobber hun som seksjonsleder på Telenors mobilnett, der hun er med på å sørge for at kundene deres alltid er på nett, på en rask og trygg måte.  

Frøydis Sved Skottvoll er forsker ved Kjemisk institutt på Universitetet i Oslo. Hun vil fortelle om hvordan hun lager minikopier av leveren til levende mennesker, som kan brukes til å finne ut hvilke medisiner som passer best for personen. I forskningen sin bruker hun avanserte, kjemiske måleinstrumenter til å forske på hvor godt mini-lever fra laboratoriet fungerer sammenlignet med en ekte lever. Målet med forskningen er å kunne bruke kopiene til å utvikle nye medisiner raskere.  

Julie Sørlie Paus-Knudsen er dagens konferansier. Hun er stipendiat ved Universitetet i Oslo, og bruker teknologi i sin forskning på bier. Julie er en aktiv forskningsformidler og underviser i faget Formidling og vitenskapsjournalistikk.  

Heidi Friis Rossen studerer ved OsloMet for å bli maskiningeniør. Hun vil vise dere rundt i strekk-laboratorium ved OsloMet, hvor studentene gjør praktiske øvelser og oppgaver. Heidi vil også fortelle om hvorfor hun valgte å studere tekniske fag, og hvordan det er å være ingeniørstudent.  

Aya Mohammed Al-Kanany er masterstudent innen konstruksjon- og bygningsfysikk ved OsloMet. Hun brenner for at flere jenter skal søke seg inn på ingeniørstudier. Aya vil fortelle om hvordan hun selv tok denne utfordringen, og hvordan det har vært å studere ingeniørfag i snart fem år. Hun gir dere også en omvisning i betonglaboratorium ved OsloMet. 

Zara Fatima studerer kjemi ved Universitetet i Oslo. Hun brenner sterkt for faget sitt og har startet youtube-kontoen thefuturechemist, hvor hun lærer det bort til andre. Besøk gjerne siden hennes, og bli inspirert! På webinaret vil hun gi oss et forrykende kjemishow, og fortelle om hvordan det er å studere realfag ved Universitetet i Oslo.  

 

Publisert 18. des. 2020 13:53 - Sist endra 18. jan. 2021 17:34