Contact

Velkommen til filmvisning av Contact (1997) med Jodie Foster i hovedrollen. Signe Riemer-Sørensen, astrofysiker fra ITA, holder foredrag om filmens faglige relevans.

Contact er en av få science fiction-historier skrevet av en astrofysiker og filmen handler om menneskenes første kontakt med utenomjordisk intelligens: Dr. Eleanor Arroway (Jodie Foster) er forsker ved Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI), og blir valgt ut til å kommunisere med de utenomjordiske etter å ha mottatt grundige instruksjoner.

I sammenheng med filmen vil astrofysikeren Signe Riemer-Sørensen holde et foredrag om letingen etter utenomjordisk liv. Hvor skal man lete, og hvordan kan vi finne dem? Hun vil fortelle om verdens største teleskoper og hvordan de brukes i letingen etter nye exo-planeter. Vi kommer også innom arbeidet til SETI, og får sjansen til å forstå hvordan ormehull fungerer.

Dr. Signe Riemer- Sørensen er forsker ved Institutt for teoretisk astrofysikk, og er spesielt opptatt av nøytrinoer og mørk materie, siden dagens partikkelfysikk ikke kan forklare egenskapene til disse mystiske stoffene. Hun bruker liknende kosmologiske målemetoder som vi ser i filmen for å finne ut hva selve universet er laget av.

Publisert 25. apr. 2017 11:31 - Sist endra 7. juni 2017 15:17