The Megalodon (2018)

Hva rører seg i havet? Vi får besøk av marinbiolog Pia Ve Dahlen som skal snakke om artsmangfoldet under vann, før vi ser Jason Statham skvære opp med en kjempehai som alle trodde var utdødd for lenge siden.

Bildet kan inneholde: under vann.

I actionfilmen "The Megadolon" (2018), også kjent som "The Meg", blir en forskningsubåt i ukjent farvann offer for en gigantisk prehistorisk hai. Forskerne ser seg nødt til å be om hjelp fra en tidligere redningsdykker, som påstår at han har støtt på den enorme haien før.

Foredrag før filmvisningen

Før filmen holder Pia Ve Dahlen et foredrag hvor hun skal snakke om det fantastiske artsmangfoldet i havet og trekke inn eksempler fra filmer som har latt seg inspirere av dette, noen med mindre basis i virkeligheten enn andre.

Ve Dalen er marinbiolog og en av grunnleggerne av nettverket «Lei en biolog» som fokuserer på kunnskapsformidling om havet og alt som lever der. Hun har medvirket i NRK-serien Planet Plast og er også involvert i miljøvernfestivalen «Passion for Ocean».

Billetter

Billetter kjøpes på Cinematekets nettsider eller på stedet før filmvisning (med forbehold om at det kan bli utsolgt). Vi fokuserer på smittevern og ønsker at du leser gjennom smittverntiltakene på Cinematekets nettsider. Husk å holde deg hjemme hvis du er syke. Vaske/sprite hender og holde avstand.

Publisert 31. aug. 2020 09:20 - Sist endra 31. aug. 2020 12:54