Kreativ med realfag?

Cathinka har danset på TV, men levde et liv uten matte, helt til hun en dag ble lurt. Hva skjedde, og hvorfor har hun tatt omveien og lært seg matematikk nå? 

hvorfor studere realfag? teknologi, studier, kreativ

Den du er i dag definerer ikke hvem du er i morgen. Cathinka er danser og realfagstudent. Hun forteller om veien til matematikken, og hva som er fellestrekkene mellom dans og matte, samt hva som skal til for å mestre naturfagene.

Mer om foredraget:
Da Cathinka gikk på ungdomsskolen syntes hun matematikk og naturfag var vanskelig. På videregående var det bare så vidt hun besto disse fagene. Hun konkluderte med at hun ikke var en «matteperson» og valgte å satse på dans. Etter noen år som danser og dansepedagog våknet likevel interessen for naturvitenskap. 

Nå studerer hun materialvitenskap, og ønsker å motivere andre som synes det er tungt til å oppdage hvor kult matte og naturfag kan være, og samtidig legge lokk på idéen om at man må være unormalt smart for å få det til.

I dette foredraget deler hun sine erfaringer med å gå fra ikke å mestre til å mestre matte og naturfag. Hun diskuterer talent vs. arbeidsinnsats og svarer på spørsmål som: Hvorfor er dette spennende? Hva kan matte ha til felles med andre ting du allerede liker? Hvem er denne «mattepersonen»?  

Passer for faget utdanningsvalg, og for Klassens time. 

Bestill besøk

Publisert 29. jan. 2020 11:38 - Sist endra 3. feb. 2020 13:38