English version of this page

Klaus Magnus Håland Johansen blir ny leder for Senter for materialvitenskap og nanoteknologi

Fra 1. mars i år har SMN hatt en ny leder.

Klaus Magnus Håland Johansen utenfor forskningsparken. Foto: Elina Melteig

Vebjørn Bakken, som har ledet SMN i syv år, takket for seg i en epost til alle ved SMN og har gitt stafettpinnen videre til Klaus Magnus Håland Johansen. Bakken har fått stillingen som Direktør for UiO:Energi.

Johansen hadde sitt første møte med Universitetet i Oslo i 1996. Johansen har tatt både master- og doktorgrad i halvlederfysikk og han kjenner SMN godt. Gjennom hele sin tid ved Universitetet i Oslo har han engasjert seg i forskningspolitikk og har blant annet erfaring fra institutt-, fakultet- og universitetsstyret ved UiO. Johansen har siden 2012 vært ansvarlig for NORFAB ved UiO, en storskala nasjonal infrastruktur hvor UiO:MiNaLab (Mikro- og nanoteknologi laboratoriet) er en av fire partnere.

Ble spurt om å tiltre stillingen som leder

Johansen ble spurt om å tiltre stillingen som leder, og det var et tilbud han ikke kunne si nei til.

Jeg har jobbet mye med infrastruktur, og vært aktiv i styrer og verv, og jeg har lært UiO å kjenne. Jeg liker å kombinere forskning med administrasjon. SMN er et av de store lokomotivene på UiO og jeg har jo vært en del av dette miljøet fra det startet, sier Johansen.

Han roser sin forgjenger, og han ønsker å fortsette å bygge oppunder det gode miljøet og tilrettelegge for det vitenskapelige arbeidet. I sin epost til alle ved SMN skriver Johansen blant annet (forkortet versjon):

Thank you Vebjørn, for doing a fantastic job all these years, and putting the bar extremely high! It will be a great challenge to meet the standard you have set. The center is in a very good shape, with what I believe is all time high scientific activity!

Several times I have seen people looking to SMN and wondering what the "secret" ingredient is. There is no doubt in my mind that the key is all the people committed, not only to excel their own scientific career, but to work for the common good of SMN and help lifting each other.

Fakta:

• Ansvarlig for NORFAB ved UiO, 2012