English version of this page

Senter for Materialvitenskap og nanoteknologi er med på 2 av 4 tildelinger fra ENERGIX

9. mars la Forskningsrådet ut den siste oppdaterte beskjeden om tildelingene fra ENERGIX-programmet hvor SMN er med på hele 2 av 4 tildelinger for prosjekter i kategorien «Grensesprengende nye ideer eller metoder innenfor energiforskning».

Illustrasjon: Colourbox

Det ene prosjektet, der Truls Norby ved SMN er koordinator, heter «Novel concepts for cold activation of energy-intensive chemical processes».

 

I det andre prosjektet er Terje Finstad ved SMN partnere i et prosjekt som koordineres av Patricia Almeida Carvalho  ved SINTEF Materialfysikk. Dette prosjektete heter «New thermoelectric ANtimonides and Silicides With EntRopy stabilization».

 

Forskningsrådet skriver følgende i sin pressemelding:

ENERGIX har vedtatt å støtte fire nye prosjekter som gjennom nytenkende forskning kan ha reell betydning for energifeltet eller energiforskningen. ENERGIX har vedtatt å støtte fire nye prosjekter fra utlysningen «Grensesprengende nye ideer eller metoder innenfor energiforskning» høsten 2017.

 

Dette var den fjerde utlysningen programmet har hatt for å få fram søknader med høy grad av nytenkning og kreativitet og med potensiale for å kunne ha en reell og viktig betydning for energifeltet eller energiforskningen.

 

Leder for SMN, Klaus Magnus Johansen, sier følgende om tildelingen:        

Det er store utfordringer vi står overfor på energifeltet i verden og en av de viktige rollene til SMN er nettopp å være en sentral aktør i å utvikle grensesprengende nye ideer og metoder innenfor energiforskning. Dermed er det veldig gledelig å se at vi er i stand til å hevde oss i sterk konkurranse og være delaktig i to av de fire søknadene som ble innvilget.

Av Elina Melteig
Publisert 19. mars 2018 16:35 - Sist endret 19. mars 2018 16:44