
Maria Sande tok master i analytisk kjemi våren 2019. Nå jobber hun i selskapet Synthetica som syntetiserer og analyserer mengden K-vitamin i ulike kosttilskudd.
Maria Sande tok master i analytisk kjemi våren 2019. Nå jobber hun i selskapet Synthetica som syntetiserer og analyserer mengden K-vitamin i ulike kosttilskudd.
- Vi jobber for å hjelpe folk å klare seg i livet. Vi er til for innbyggerne. Det tiltaler meg!
For Vegard Vinje er det to ting som gjelder: hjerneforskning og langrennsski. Med en mastergrad i mekanikk er dette ingen sak å kombinere i hverdagen, til tross for at han gjerne går to timer på ski hver dag.
Rett før hun var ferdig med mastergraden i biostatistikk fikk Camilla elitestipend fra Aker. Nå skal hun ta doktorgraden ved Cambridge, hvor hun skal bekjempe kreft med statistikk.
Med interesse for kjemi og biologi hadde Malin lyst til å hjelpe mennesker med helseutfordringer. Hun valgte å bli farmasøyt, og nå bidrar hun til at pasienter over hele landet får kvalitetssikrede legemidler.
Lucía jobber med kvalitetskontroll av kreftmedisiner i Bayer AS.
Når Georg møter mennesker som har hatt nytte og glede av medisinen han har vært med på å utvikle, er det verdt alle timene med hardt arbeid. Da er legemiddelutviklingen personlig.
Masteroppgaven var så gøy å jobbe med at hun bestemte seg for å bli forsker, forklarer Simone Mester, Nå er hun doktorgradsstipendiat på Rikshospitalet, hvor hun arbeider med å utvikle bedre kreftbehandling.
Fysiker Marte Julie forsker på oksygenopptaket i hjernen. - Bedre kunnskap om hjernen kan gi oss ny teknologi og bedre behandling av sykdom.
Biokjemikeren Katharina forsker på celler samtidig som hun driver med formidling. Som student skrev hun boken ”Det første mysteriet”, om deg før du ble født.
Toksikolog Lena Sareisian har jobbet med isbjørner på Grønland og fisket i Fukushima. På Folkehelseinstituttet kan hun jobbe både i laboratoriet og ute i naturen.
Torleif har begynt karrieren som molekylærbiolog med å plante ett ben i hver sin leir. Det ene i forskningens verden, og det andre i et bioteknologiselskap han startet opp med studievenner.
Matematiker Magnus Dehli Vigeland var innom både sirkusskole, Newton og klippestuping før han endte opp ved Avdeling for medisinsk genetikk på Oslo Universitetssykehus.
Thomas og Einar Jakobsen hadde en god idé og startet bedriften Neck Graph etter studietiden.
Cellebiolog Tuva Holt Hereng har doktorgrad i sperm. Hun er forsker i det lille selskapet Spermatech, hvor hun jo jobber med å utvikle p-piller for menn.
Da jeg begynte på UiO ville jeg bli programmerer, og tenkte derfor at informatikk var tingen, forteller Martin Sandve Alnes. Senere valgte han å studere Computational science, og er i dag involvert i et forskningsprosjekt for å kurere hjerteinfarkt.
Matematikeren Mathias Barra kartlegger hvordan vi kan operere så mange som mulig på en tryggest mulig måte med et begrenset antall operasjonsrom og leger.
Live Furnes Øyen er medisinsk fysiker på Radiumhospitalet.
- Jeg var interessert i medisinfaget, men legenes arbeidsoppgaver fristet ikke så veldig, sier Ingerid Skjei Knudtsen. Hun vurderte både medisinstudier, matte og statsvitenskap da hun skulle velge studier.
Torbjørn Bækø Ness har master i kvantefysikk. Nå jobber han som hjerneforsker.
–Alle kreftpasienter som får stråleterapi har minst én gang hatt en medisinsk fysiker involvert i behandlingen
Norge vurderer i dag om vi skal tilby screening av tarmkreft. For å avgjøre saken, forskes det nå på hva som skjer når man screener ellers friske mennesker. Det er dette som er jobben til Chloé Steen. Hun planlegger tarmkreftscreening i Kreftregisteret.
Det er mange diagnoser som ikke kan gis ved å bare undersøke pasienten. Blodprøver er et viktig hjelpemiddel for at leger skal kunne gi en diagnose.
Anders Lunde ville bli fysioterapeut, men så oppdaget han at det er stor mangel på farmasøyter. I dag eier og driver han ett av få frittstående apotek i Norge.
Som forsker i Statens legemiddelverk bestemmer farmasøyten Erik Sagdahl hva slags medisin som slippes inn på det norske markedet.