Ny rapport: Databehov i landbruket

En ny rapport fra EMERALDs interessegruppemøter med landbruket er nå publisert. Til PDF-rapporten følger det også en nettbasert rapport skrevet for interessegruppen.

In English: A new report from EMERALD's two stakeholder meetings is now published [in Norwegian]. In addition, a web-based version of the report is tailor-made for the stakeholder group.

Regn over landbruksområde i Valdres.

Vestre Slidre, 8. juli 2021.
Foto: Irene Brox Nilsen

Fra sammendraget i rapporten: "Denne rapporten oppsummerer to interessegruppemøter arrangert for landbruket. Noen brukerbehov kan innfris innenfor prosjektene, men det er sprik mellom hva forskningsprosjekter kan levere og hva interessegruppen har behov for, slik at ikke alle ønsker kan innfris. Enkelte ønsker har blitt videreformidlet til værvarslingstjenesten. Som et svar på brukerbehov etter interessegruppemøtet i 2022 beregnet vi tetraterm (varmekrav for ulike treslag i sommermånedene), inkludert endringer i tetraterm over tid. Tetratermen har økt i hele landet, og med det øker den potensielle utbredelsen av varmekjære trær. I den nettbaserte versjonen av rapporten beskrives også eksisterende dataportaler mer inngående, noe interessegruppen har etterspurt."

Rapporten finnes her:
https://publikasjoner.nve.no/rapport/2022/rapport2022_31.pdf 

Og den nettbaserte rapporten finnes her:
https://arcg.is/1CaWb0

Published Nov. 14, 2022 10:44 AM - Last modified Nov. 21, 2022 3:19 PM