På trappene med UiO

UiO har startet opp med en forelesningsserie hvor forskere presenterer dagsaktuell forskning på Lillestrømbibliotekene én kveld i måneden.

Professor Svein-Erik Hamran på Lillestrøm bibliotek

Professor Svein-Erik Hamran holdt foredrag på Lillestrøms nye storstue, Lillestrøm bibliotek 16.september. Interesserte publikummere var interessert i å høre om status for Nasa-oppdraget til roveren Perseverance. Foto:UiO.

Førstemann ut var professor Svein-Erik Hamran - hjernen bak georadaren Rimfax som er montert på Mars-roveren Perseverance. 16.september formidlet han historien om veien fra idé til produksjon, oppskyting og ferske resultater fra funnene fra Den Røde Planet. Hvis du er interessert, kan du lese om disse resultatene på Nasa sine nettsider: https://www.nasa.gov Biblioteket stiller ut en rekke bøker om de aktuelle forelesningstemaene som finner sted - nå og i fremtiden.

Neste UiO-foredrag ut, er satt opp 27.oktober klokka 18. Temaet er: «Hvordan skape en europeisk energiframtid som tar hensyn til både klima og sikkerhet». Da får publikum anledning til å møte førsteamanuensis Marianne Zeyringer med flere. UiO vil gjerne benytte anledningen til å takke Lillestrøms nye storstueLillestrømbibliotekene, Lillestrøm for det gode samarbeidet så langt!

Av Mette Johnsrud
Publisert 25. sep. 2022 12:14 - Sist endret 27. sep. 2022 16:11