Fredrik Lundvall Wollbraaten

Bilde av Fredrik Lundvall Wollbraaten
English version of this page
Rom 804
Brukernavn
Besøksadresse Moltke Moes vei 35 Niels Henrik Abels hus 0851 Oslo
Postadresse Postboks 1053 Blindern 0316 Oslo
Andre tilknytninger Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (Student)

Faglige interesser

  • Anvendte Bayesianske metoder

Bakgrunn

Jeg fullførte min mastergrad innen statistikk ved UiO under veiledning av professor Geir Storvik i 2020. I mastergraden undersøkte vi metoder for å parallellisere MCMC-simuleringer i en Bayesiansk kontekst, og foreslo vår egen metode. Før mastergraden studerte jeg to år ved NTNU, før jeg endret studieretning til matematikk ved UiO. 

I PhD-arbeidet skal jeg fortsette under veiledning av professor Geir Storvik i samarbeid med professor Ingrid Glad, Morten Stakkeland (førsteamanuensis II, UiO) og Johan Pensar (førsteamanuensis, UiO). Stipendiatet dreier seg om å utvikle modeller, inferens- og beregningsmetoder for data generert sekvensielt i tid i en maritim kontekst. I hovedsak er dette kontinuerlige sensordata fra sensorer på fartøyet og kategoriske loggdata som er relatert til tilstanden til fartøyet. Formålet er å lære strukturer i dataene, først og fremst for feildeteksjon og varsling, men også for å styrke forståelsen for de ulike tilstandene i fartøyet. 

Ellers spiller jeg fotball med Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI), og har tidligere arbeidserfaring fra et AI-rettet oppstartsselskap (RagnaRock Geo), og finansielle markeder som Data Scientist i Nordea Markets og aksjeanalytiker i SpareBank 1 Markets. 

Emneord: Bayesian Statistics, Computational Statistics

Publikasjoner

Fant ingen resultater i Cristin

Publisert 14. okt. 2020 13:21 - Sist endret 31. okt. 2020 15:09