Berkeleylivet oppsummert: Fullt kjør 24/7

Tittelen på innlegget snakker egentlig for seg selv. Her på Berkeley er det ikke mye dødtid, og jeg har faktisk ikke kjedet meg et sekund. I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvordan en typisk uke på Berkeley ser ut for meg.

I fritt fall - en typisk dag på Berkeley. Ok, kanskje ikke bokstavelig, men etter alle midtveiseksamener var i hvert fall det å hoppe i fallskjerm rene barnematen!

Fagene her tar naturlig nok mye tid, og de er lagt opp ganske annerledes enn hva jeg er vant med i Norge. På UiO har jeg typisk to obligatoriske innleveringer i hvert emne, men det er kun eksamen som fastsetter endelig karakter. Her på Berkeley kan typisk siste eksamen kun telle 40%, mens man har midtveiseksamen som teller 30% og ukentlige innleveringer som teller 20%.  “Attendance” i timene, som vil si oppmøte og deltagelse, utgjør de siste 10%. Dette gjør at skippertak rett før eksamen ikke er en mulighet, som jo er bra med tanke på at færre havner bakpå. Flere evalueringer gjør jo også at karakteren ikke er like avhengig av hvorvidt du har en god eller dårlig dag på eksamen. Ulempen er at det blir mindre frihet i hverdagen, og det å for eksempel reise vekk i en hel uke blir veldig vanskelig å få til.

Parken ved navn Memorial Glade - min foretrukne leseplass. Noen foretrekker å lese inne på biblioteket, dem om det.

Heldigvis får man en del fri i helgene dersom man jobber hardt nok i ukedagene. Jeg har selv fått en rutine der jeg jobber med fag så godt som hele dagen mandag til fredag, kun avbrutt av søvn, trening, matpauser og noen sosiale arrangementer. Jeg vil estimere at jeg samlet sett i løpet av de fire månedene her har sett på Netflix i 2 timer, det sier jo litt. Jeg skulle virkelig ønske det var 5-6 timer ekstra i døgnet, for tiden her flyr av sted! Heldigvis får jeg ofte multitasket, for eksempel ved å kombinere lesing med absorpsjon av D-vitamin. Med andre ord leser jeg nesten alltid utendørs da sommeren her ikke ser ut til å ta noen ende. I Berkeley har de noe man kaller “Indian Summer”, som vil si at temperaturen ligger på rundt 20-30 grader i hele oktober. Jeg må innrømme at jeg kjenner litt skadefryd når jeg samtidig får meldinger fra venner i Norge om at de har regnstorm.

Det har blitt en del San Francisco-turer.

Med så behagelige arbeidsvilkår er ukedagene over på et blunk, og helgene går så enten til kortere dagsturer til nærliggende byer som San Francisco eller Oakland, eller lengre turer til for eksempel Yosemite nasjonalpark eller Los Angeles. Under følger noen bilder med eksempler på hva man kan rekke i helgene dersom ukedagene er effektive nok!

Labour weekend ble tilbrakt i Los Angeles
Helgetur til Yosemite - dreams do come true! (Ref. bilde 4 i bloggpost 1)
Redwoodtrær i Muir Woods
Neida, jeg er ikke bare på tur. Her fra en rooftopbar i San Francisco

Avslutningsvis vil jeg si at jeg stortrives faglig sett. Å jobbe jevnlig gjennom semesteret er jeg vant med fra før, og fagene i seg selv er veldig spennende. Jeg er veldig glad for å ta fag på graduate-nivå, som tilsvarer master/PhD-nivå, da klassene er såpass små at man får veldig god oppfølging og kontakt med professorene. 

Spesielt spennende er faget i biostatistikk, der foreleseren er en av de beste i sitt felt. Det at hun hele tiden introduserer oss til den aller nyeste forskningen på feltet gjør at faget blir mer enn bare pensum fra en lærebok, og er absolutt noe jeg kunne tenke meg å se mer av på UiO. Dette er faktisk noe av det jeg nevnte i et møte med rektor Svein Stølen, som var på besøk på Berkeley. Dette kan dere lese mer om på rektorbloggen

UiO og Berkeley jobber faktisk med en ny og forbedret utvekslingsavtale, som blant annet innebærer noen gratisplasser der man slipper å betale skolepenger. Heldige dere fremtidige utreisende!

Publisert 11. jan. 2019 10:37 - Sist endret 24. jan. 2019 13:06