Hør Mats forklare om Solens tre store mysterier på EKKO

Universitetet i Oslo er verdensledende innen solfysikk og professor Mats Carlsson ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk forklarer på NRK i dag hvilke utfordringer som driver miljøet.

Bilde av programlederne for EKKO, NRK

NRK Ekko har høye lyttertall og er på topplisten blant de mest populære podkastene hos NRK. Bilde: Skjermdump NRK Ekkos programside.

Direktøren ved et av universitetets ni sentre for fremragende forskning snakker varmt om det som ligger hans og hans 34 medarbeidere hjerte nærme:

Solas tre store mysterier

1. Kromosfære og korona oppvarming

2. solvind

3. Dannelse av magnetfeltet

og  WholeSun prosjektet.

Hør det 15 minutter lange intervjuet "Solens tre mysterier på NRK Ekko.

Bildet kan inneholde: muskel, verden, smil, flash-fotografering, menneskekroppen.
Mats Carlsson fremhever det internasjonale miljøet innen solforskning og viktigheten av å få på plass et nytt solteleskop på kanariøyene i intervjuet med NRK 4. mai 2021.Bilde: Yngve Vogt, UiO.
Av Eyrun Thune
Publisert 4. mai 2021 12:56 - Sist endret 4. mai 2021 13:07