English version of this page

Aktuelle saker

Fire menn ved et kafebord på Tenerife
Publisert 12. apr. 2021 15:33

Forskerprisen "Early Career Researcher Prize" har blitt tildelt  Dr. Daniel Nóbrega-Siverio som jobber ved Rosseland senter for solfysikk, UiO.

Kvinne med langt mørkt hår og svart skjorte
Publisert 22. mars 2021 15:26

En av de absolutt vanligste blemmene astrofysikeren ser i sci-fi filmer, er fremstillingen av sola som en stor, gul, brennende ball, også sett fra verdensrommet.

Tre solsystemplaneter er synlige i forgrunnen: Venus (venstre), Jorden (midt) og Mars (høyre). Stjerner er synlige i bakgr
Publisert 15. feb. 2021 13:57

Romfartøyet Solar Orbiter har fanget tre av de fire stein planetene på video, på sin vei til solen. Doktorgradsstipendiat Aditi Bhatnagar ved RoCS, UiO forklarer hvordan det gikk til.

romskip og sola
Publisert 13. jan. 2021 15:44

Stipendiat Øystein Håvard Færder utfordret seg selv da han lagde  video om sola som eksamensoppgave i kommunikasjon.

Male person with black hair and glasses
Publisert 22. sep. 2020 13:55

Daniel Jakobsson er tilbake på RoCS og SolarAlma-prosjektet etter å ha gjort ferdig Masteroppgaven sin samme sted i sommer. Arbeidsoppholdet støttes av Rosseland Visitor Program.

Grafe med solvind analyse
Publisert 2. sep. 2020 13:37

I sommer tok romsonden Solar Orbiter de nærmeste bildene som er tatt av sola noen gang. Bildene skal hjelpe forskerne å forstå sola bedre. Professor Mats Carlsson ved RoCS – Rosseland senter for solfysikk, UiO, leder den norske forskningsgruppens arbeide med Solar Orbiter.

Blid student foran visualiseringer av sola
Publisert 28. aug. 2020 07:17

– Hei, har dere et ledig prosjekt for studenter i sommer? Det var slik fysikkstudenten Barathy sikret seg årets sommerjobb hos Institutt for astrofysikk ved Universitetet i Oslo.

Professor Mats Carlsson
Publisert 15. aug. 2017 09:41

Solforskningsgruppen ved Institutt for teoretisk astrofysikk blir nytt senter for fremragende forskning.