Besøk på 2400 meter over havet

Hva gjør forskerne når feriefolket ligger på stranda på La Palma? Journalist Lasse Bjørnstad ved Forskning.no ble med på et studieopphold ved Det svenske solteleskopet. 

solteleskopet på La Palma

Det svenske solteleskopet på La Palma er et av verdens fremste solteleskoper der det ligger høyt oppe i fjellene på La Palma, Kanariøyene. Bilde: Skjermdump av artikkel i forskning.no 10.12.2023.

Forskere ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk har tre observasjonsopphold i året på La Palma.

Professor Luc Rouppe van der Voort, stipendiatene Aditi Bhatnagar og Jonas Thoen Faber samt masterstudent Aline Rangøy Brunvoll dro i slutten av august til La Palma for et to-ukers opphold på jakt etter gode bilder av sola.

Arbeidsdagene er lange; det er tidlig på'n for å utnytte tiden til det fulle. Denne gangen ble også journalist Lasse Bjørnstad fra forskning.no invitert med for å se på nært hold hva som må til for å finne ut mer om sola - vår livgivende stjerne. 

Les:

Invitasjon til forskning.no

Journalist Lasse Bjørnstad ved Forskning.no ble invitert til å besøke solteleskopet i 2023. Alle kostnader ble dekket av RoCS. Forskning.no har hatt full redaksjonell frihet.

Emneord: La Palma, solfysikk, solteleskop, forskning.no Av Eyrun Thune
Publisert 11. des. 2023 15:00 - Sist endret 11. des. 2023 15:04