En bra start på helgen?

Vi inviterer deg med på Forskernatt om Solen.  Kunstformidler Sivert Thue ved MUNCH og professor Oddbjørn Engvold ved RoCS - Rosseland senter for solfysikk, ITA, UiO snakker om kunst og astrofysikk på Litteraturhuset fredag 30. september kl. 18.00 - 19.00.

Bildet kan inneholde: verden, font, sirkel, teknologi, urbant design.

Solen sett fra to ståsted: Kunst og astrofysikk. Lær mer om dette fra to eksperter på sitt felt: Kunsthistoriker Sivert Thue, MUNCH og Oddbjørn Engvold, RoCS, ITA, UiO. Plakat: Maria Hammerstrøm.

Kunstneren Edvard Munch valgte solen som hovedmotiv i utsmykningen av Universitetets aula i Oslo. Ved samme universitet finner vi noen av de beste solforskerne i verden i dag.

Denne siste fredagen i september får du muligheten til å høre to forskere forklare deg solen fra ulike perspektiv. Etter foredragene får du anledning til å stille spørsmål, og diskutere kunst og astrofysikk. Vi håper å se deg!

Forskerne tar opp spørsmål som: Hvorfor valgte Munch solen som hovedmotiv, hva var den mest dramatiske historiske endringen i forståelsen av solen og hva vet vi om solen i dag?

Foredraget er gratis og det er ingen påmelding.

Arrangementet inngår i Forskningsdagene og Forskningsrådet støtter arrangementet

Bilde: Edvard Munch, Solen (1910 - 1913). Foto  © Munchmuseet

Av Eyrun Thune