English version of this page

Ung prisvinner ved RoCS

Forskerprisen "Early Career Researcher Prize" har blitt tildelt  Dr. Daniel Nóbrega-Siverio som jobber ved Rosseland senter for solfysikk, UiO.

Fire menn ved et kafebord på Tenerife

Prisvinneren Daniel Nóbrega-Siverio (til venstre) feirer prisen med venner på La Laguna, Tenerife. Bilde: privat.

Prisen ble delt ut for viktige bidrag til forståelsen av solkromosfæriske fenomener og relaterte prosesser, kombinering av teori, observasjoner og numerisk eksperimentering. I tillegg til anerkjennelsen mottar han en medalje og 500 Euro.

Daniel Nóbrega-Siverio utviklet sin tidlige karriere ved RoCS som postdoktor forsker fra august 2018 til februar 2021. Han fokuserte på betydningen av ikke-likevekts- og ioniseringseffekter i kromosfæren i magnetiske strømningsprosesser og relaterte fenomener som overspenninger. Videre studerte han andre viktige fenomener som UV-utbrudd, koronale varme stråler og koronale lyspunkter som er nøkkelen til å forstå solatmosfæren.

Han har nettopp flyttet til Tenerife hvor han jobber ved Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) på Tenerife. Han er fortsatt knyttet til RoCS som gjesteforsker.

- Hva betyr denne prisen for deg?

- Jeg er veldig takknemlig for denne anerkjennelsen fra den europeiske divisjonen for solfysikk, med tanke på den høye kvaliteten på forskning som er utført av tidligere kollegaer. Bare det å være nominert er allerede en stor ære, så å få prisen er en stor motivasjon for å fortsette å jobbe hardt og bidra til forståelsen av stjernenes fysikk.

- Hvilken rolle har RoCS spilt i arbeidet ditt?

- RoCS har spilt en viktig rolle i arbeidet mitt, og tilbyr et ideelt miljø for å utvikle forskningen min. Jeg har lært mye av RoCS-kollegaer, og jeg er veldig glad for å ha jobbet der i løpet av min første postdoktorstilling. Jeg håper også å beholde et sterkt og nært forhold til RoCS videre nå som jeg er gjesteforsker i gruppen.

Les mer om ESPD (European Solar Physics Division)

Emneord: Daniel Nóbrega-Siverio, ESPD, RoCS Av Eyrun Thune
Publisert 12. apr. 2021 15:33 - Sist endret 19. apr. 2021 15:56