Reisebrev fra Porto, Portugal

Byen

Elven Douro renner gjennom Porto

Porto er den neststørste byen I Portugal, men når man først blir kjent med områdene føles den allikevel nokså hjemmekoselig. Det er en utrolig fin by med mange monumenter og flotte gamle bygninger. Byen ligger rett ved floden Douro som løper hele veien ut til stranden ca. 20 min. fra byens sentrum. Langs floden finnes all verdens koselige restauranter og barer der man kan nyte en det lokale ølet “Super Bock” i sola.  I 2001 ble Porto valgt som “Europeisk hovedstad for kultur”  og jeg må si at dette bestemt ikke er uten grunn. Langs floden ligger gamle portvinsbåter og på andre siden kan man se alle portvinskjellerne skilter tårne seg opp nesten i hel Hollywood stil.

Universitetet

uPORTO er et flott universitet som er delt inn i mange fakulteter hvis lokasjoner er fordelt 3 steder I byen. Jeg gikk på ICBAS (Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar) som er et helt nyrenovert bygg med nye lokaler og laboratorier.

Jeg var den eneste utvekslings student i klassen min. Alle var åpne og syntes det var gøy med en utvekslingsstudent i klassen, så det gikk kjapt å bli kjent med resten av studentene fra kullet.Utsikt over PortoFoto: Anne Luise Ribeiro

Språk

De fleste portugiserne snakker engelsk, men noen kan være litt sky for å snake det I begynnelsen. Det er derfor ganske greit å kunne de mest basale vendinger. Da jeg er halvt portugisisk snakker jeg språket nesten flytende så dette var ikke det store problemet for meg, men dersom man ikke kan språket fra før kan det være lurt å lære seg litt. Flere av de andre utvekslingsstudentene tok språk kurser som ble tilbudt av universitetet til veldig greie priser, men andre klarte seg helt greit uten å ta noen språkkurs i det hele tatt.

Internasjonalt miljø/Erasmus Student Network

Strandliv i Porto

Det er et meget veletablert miljø for utvekslings studenter I Porto. Erasmus Student Network Porto (ESN Porto) som drives av frivillige, arrangerer arrangementer og turer hele tiden. Det var så mange muligheter at man var nødt for å velge hva man helst ville for det var ikke tid til å rekke alt. Det var alt fra surfeturer og kurser, filmkvelder, musikk og konsert opplevelser, guidede turer til andre byer og selvfølgelig mange fester og club events.

Innsatsen fra ESN gjorde at det var ekstremt lett å bli kjent med andre utvekslingsstudenter og skape seg et flott nettverk av venner fra mange andre land.

 

Av Anne Luise Ribeiro
Publisert 25. aug. 2014 13:26 - Sist endret 25. mai 2022 15:44