STUT-møte 6. september 2017

Til stede: Knut Martin Mørken (MN), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Jon Ove Hagen (Geo), Kristian Prydz (IBV), Gro Smistad (FAI), Hanne Sølna (MN), (MN) Yvonne Halle (MN), Frode Hansen (ITA), Jaan Erik Roots (KI), Tom Andersen (IBV), Anne-Lise S. Hansen (MN), Øivind Kure (ITS), Kristian Ranestad (MI), Grete Stavik-Døvle (FI), Andreas Tandberg (MN, referent), Didrik Kruse (studentrepresentant)

Fravær:  Solveig Kristensen (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant).

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Solveig Kristensen var ikke til stede på møtet. Knut Mørken ledet møtet i Solveigs fravær. 

Den 13/9 kl. 9–16 er det seminar for utdanningslederne på Bristol. Temaet er "utdanningsleder-rollen". Stikkord: Hvordan kan vi best dele erfaringer og lære av hverandre, gjøre velfunderte endringer og bygge et velfungerende, bredt, kollegialt fellesskap? I den første sesjonen ser vi nærmere på menneskelig mangfold ved å studere den såkalte Myers-Briggs-modellen. I den andre delen av seminaret skal skal organisasjonspsykolog Claus H. Jebsen snakke om utdanningsleder-rollen og ledelse.

Knut Mørken og Hanne Sølna skal i dag (6/9) til Bristol hotell der OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) er på plass for å diskutere hvordan man skal bygge kompetanse i høyere utdanning i Norge.

 
2 – Måleindikatorer for utdanning

MN har satt ned en arbeidsgruppe som har jobbet med hvilke måleindikatorer for utdanning vi bør bruke ved MN for å sikre kvalitetsutvikling og for å nå de ulike målene vi har satt oss. Kristian Ranestad og Anne-Lise Hansen presenterte arbeidet gruppa har gjort. Arbeidsgruppa har identifisert 5 områder som de foreslår å bruke som indikatorer for utdanningen vår (der vi ønsker å hente ut tall og "måle" utdanningen vår). Et notat som beskriver disse 5 områdene ble sendt ut til studieutvalget før møtet. Anne-Lise og Kristian tok imot tilbakemeldinger fra Studieutvalget på notatet. Det reviderte notatet etter gjennomgangen i STUT skal opp på instituttledermøtet. Endelig versjon av notatetet blir publisert og sendt ut til Studieutvalget etter dette.

 

3 – Hva ligger foran oss i denne fasen av InterAct og hvilke saker bør opp i STUT

Knut presentert en foreløpig liste over saker som bør opp i STUT i den nye perioden av InterAct som vi nå går inn i:

  • Masteremnelub
  • Kloning av emner
  • Kvalitetsrutiner. Denne saken stammer fra 2013. Hvordan jobber vi med kvalitetsrutinene våre fremover?
  • Læringsformer. Vi må ha fokus på stadig forbedring av undervisningen vår.
  • Programkvalitet. Vi trenger å fokusere på “Programevaluering” i tillegg til emneevaluering.
  • CS-programmet vil berøre svært mange av MNs faglige og administrative miljøer, og det er viktig at vi tar denne saken inn i Studieutvalget
 
4 – Instituttkvarteret

Det ble ikke meldt saker til instituttkvarteret

 
Publisert 13. sep. 2017 08:20 - Sist endra 13. sep. 2017 08:46