Forskningsaktuelt

• Om fysikk på Titan.uio.no 9. feb. 2016 13:12

Aktuelle forskningssaker finnes på Titan.uio.no

• stor-si Smartere strømnett med nytt materiale 5. okt. 2015 17:43

Vi bruker strøm i et forrykende tempo. Et nytt materiale til bruk i strømomformere skal gi mer fleksibilitet og mindre energitap.

• positron-akselerasjon507 Nå tar også positronene bølgen 26. aug. 2015 19:12

I fjor klarte de å få elektroner til å surfe på en bølge av plasma. Nå har forskerne også lyktes med å akselerere elektronenes antipartikkel positronet. Dermed er verden et langt skritt nærmere framtidas partikkelakseleratorer.

Arrangementer

• III-Nitride Nanorods as Building Blocks for Advanced Light Emitting Diodes 5. mars 2020 12:00

By Professor In-Hwan Lee

Department of Materials Science and Engineering, Korea University, Seoul, Korea

• Trial lecture: Ingrid Digernes 6. mars 2020 10:15

Ingrid Digernes at the Department of Physics will give a trial lecture on the given topic:

"New insights in penumbra visualization in acute ischemic stroke"

• digernes-passfoto(1) Disputation: Ingrid Digernes 6. mars 2020 13:15

Doctoral candidate Ingrid Digernes at the Department of Physics, Faculty of Mathematics and Natural Sciences, is defending the thesis

"Mapping the vessel architecture of brain cancer by advanced perfusion MRI"

for the degree of Philosophiae Doctor.