Forside

Studier

Personer

Tjenester og verktøy

Forskning

Titan-saker om fysikk

 • CMS-detektoren på CERN Ryktet om SUSYs død er sterkt overdrevet 7. sep. 2018 14:40
  Ser vi de første sporene av supersymmetri? UiO-forskere med oppsiktsvekkende resultater etter meta-analyse av data fra LHC.
 • AWAKE-eksperimentet på CERN Surfer på plasmabølger 30. aug. 2018 06:24
  Et nytt konsept for partikkelakselerasjon viser lovende takter. Teknologien drives fram av forskning på de mest grunnleggende sammenhengene i naturen, men kan også få betydning innen medisin og industri. Resultater fra de nye eksperimentene ved CERN er nylig publisert i Nature.
 • Helge Brekke (t.v.), Thorleif Aas Kristiansen Universitetets eldste fysikkinstrumenter er fra dansketiden 27. juli 2018 08:04
  Universitetet har hundrevis av gamle fysikkinstrumenter. Noen av dem er brukt av Nansen og Birkeland. Et av de eldste er en dvergfigur fra begynnelsen av 1800-tallet. Nå stilles de ut for første gang.
 • ICI-5 med 4DSpace-modul Norsk teknologi blir del av NASA-raket­ter 25. juli 2018 07:19
  Andøya Space Center og UiO tar rakett-teknologien et sjumilssteg videre. Nå blir det mulig å gjøre 3D-målinger i rommet.

Fysikksaker i Apollon

 • 3_astat_mostphotos Skal behandle kreft med verdens sjeldneste grunnstoff 22. aug. 2017 04:00

  Det finnes bare 44 milligram av verdens sjeldneste grunnstoff -astat - på Jorda. Nå skal astat brukes til å behandle kreft med spredning.

 • 3_syklotronen_edasahin UiO-forskere skyter med uran i Tokyo 18. aug. 2017 13:12

  For noen år siden avdekket UiO-forskere hvordan atomkjernen kvitter seg med overflødig energi. Nå reiser de jorden rundt og bombarderer atomkjerner med både gammastråler og urankjerner. Målet er å forstå hvordan grunnstoffene i universet – og i kroppen din – ble dannet.

 • 3_raketter_kart Elleve raketter skal avsløre mysteriene i atmosfæren 15. aug. 2017 13:10

  Nå skal UiO-forskere, sammen med NASA og det japanske romsenteret, avsløre fysikkens store mysterier i atmosfæren ved å skyte opp elleve raketter.

 • aclarsenportrett I stjerneklassen 2. mai 2017 09:16

  På fritiden elsker Ann-Cecilie Larsen science fiction, Star Wars og finsk tungrock. På jobben håver hun inn millioner for å avsløre atomkjernenes indre liv i gigantiske stjerneeksplosjoner.

Mer ...

Tidligere student?

Hold kontakten med UiO via alumni-nettverket

Fysisk institutt i sosiale medier