Forside

Studier

Personer

Tjenester og verktøy

Forskning

Titan-saker om fysikk

 • Morten Hjorth-Jensen Fyren du tar med deg til en øde øy 4. jan. 2019 12:24
  Tre ganger har han fått UiOs undervisningspris. I fjor fikk han Olav Thons pris for fremragende undervisning og midler til et stort samarbeidsprosjekt med amerikanske universiteter om databeregninger i utdanningen. Vi tok en prat med Morten Hjorth-Jensen om samarbeid med studenter og akademiske forbilder. Ja, og litt om fotball.
 • De elektriske signalene fra netthinnen kan oppfattes som pixler, som igjen kan beskrives som tall Hjernens visuelle «skysstasjon» er egentlig en portvokter 3. jan. 2019 08:49
  Små elektriske signaler sendes innover mot hjernen når fotoner treffer lysreseptorene i øyets netthinne. Disse signalene kan sammenliknes med pixlene i et digitalt bilde – og hjernens vanskelige oppgave er å analysere seg fram til hva pixlene representerer. Milad Mobarhan har klart å lage en matematisk modell av hvordan en "portvokter" i hjernen tar seg av første trinn i denne bildeanalysen.
 • Visions-2-rakett lyser opp Ny-Ålesund Knallstart for rakettsamarbeid 20. des. 2018 08:31
  De fire første av i alt 12 raketter i prosjektet Grand Challenge Initiative – Cusp har fløyet gjennom dagnordlyset litt sør for Svalbard.
 • Juletre, bøker Ti smarte julegavetips mellom to permer 15. des. 2018 08:44
  Usikker på hva du skal legge under treet? Gi ny kunnskap.

Tidligere student?

Hold kontakten med UiO via alumni-nettverket

Fysisk institutt i sosiale medier