Titan.uio.no-saker om fysikk

• Barn, lek Partiklers oppførsel – forklart med tvillingers lek 4. okt. 2019 14:10

Partikler kan oppføre seg på mange underlige måter. En av disse kalles kvantesammenfiltring, der partiklene ser ut til å kommunisere på en måte vi ikke kjenner til. Hva om vi sammenligner det med tvillinger?

• Skoleelev foran PC-skjerm Youtube-videoer kan sprite opp fysikkundervisningen 27. sep. 2019 13:48

Men elevene er strenge: De liker ikke videoer som ikke forklarer stoffet godt nok.

• Thorium er kåret til Norges nasjonalgrunnstoff Thorium er Norges nasjonalgrunnstoff 20. sep. 2019 11:02

Oppkalt etter den norrøne guden Tor. Oppdaget i et mineral fra Norge. Store norske forekomster og muligens løsningen på fremtidens energibehov. Thorium feide all motstand til side i kåringen av Norges nasjonalgrunnstoff.

• Halvard Haug Halvard utvikler morgendagens solceller 17. sep. 2019 15:50

Solcelleforsker Halvard Haug jobber med teknologiutvikling og grunnforskning. Han bidrar til at fornybar energi  snart blir billigere og mer effektiv.

Fysisk institutt på Facebook

Fysisk institutt på Twitter