Aktuelt

Titan.uio.no-saker om fysikk

 • Den vestre delen av Skagerrak er med på dette bildet fra Envisat-satellitten Nå skal det forskes mer i det glemte havområdet 4. des. 2019 08:05

  – Vi vet for lite om hvordan klimaendringer, forurensning og overfiske påvirker Skagerrak, Kattegat og Oslofjorden. Havområdet har vært litt glemt, sier professor Nils Chr. Stenseth. – Men nå skal seks institusjoner utvikle mer forskningssamarbeid knyttet til dette havområdet. Sammen er vi nemlig langt sterkere enn hver for oss, sier dekan Morten Dæhlen.

 • Et kunstnerisk forsøk på å gjengi higgsfeltet, eller higgspartikkelen som den er mer kjent som. «Gudepartikkelen» higgs er ikke lenger like mystisk 3. des. 2019 15:03

  I 2012 klarte forskere på Cern endelig å påvise higgspartikkelen. Men hva har de funnet ut om nykommeren siden den gang?

 • Emma Wistrøm på Cern. Studenter holder hjulene i gang i partikkelfysikkens Mekka 22. nov. 2019 09:36

  Du får ikke være student på Cern hvis du ikke samtidig bidrar til den daglige driften på de mange forskningslaboratoriene. Vi har møtt masterstudent Emma Wistrøm på Cern.

 • Dagnordlys over Ny-Ålesund Med nordlys-rakett i bagasjen setter forskerne kurs for Svalbard 19. nov. 2019 10:22

  Rakett-målingene skal gi forskere fra UiO, NASA og Andøya Space Center bedre grunnlag for å varsle magnetiske forstyrrelser av satellitt- og radiosignaler.

Fysisk institutt på Facebook

Fysisk institutt på Twitter

Fysikk UiO i sosiale medier