Møte i masterrådet

Møte i masterrådet, 26. januar 2015

Tilstede:

Leder Arne B. Sletsjøe, Bent Natvig, Karsten Trulsen, Vegard Fjellbo, Kristian Brox. Fra administrasjonen møtte Tom Lindstrøm (leder for UU) og Annika Rigenholt.

 

Sak 2015/1 og 2015/2 ble diskutert sammen da de henger tett sammen.

Det ble enighet om at man uansett skal se litt på sammensetning av emnetilbud for høst- og vårsemestre. Det var generell enighet om at opptak på våren ikke gir et fullverdig tilbud til de som tas opp. Eneste er mekanikk som har klart å tilpasse dette nogenlunde. Karsten tar dette opp med seksjon 1.

Studenter som potensiellt kunne tenke seg å starte om våren kan være enkeltemnestudenter i vårsemesteret og på den måten ”ikke miste tid”.

Etter å ha tatt opp med seksjon 1 er det enighet blant lederene for masterprogrammene å ta saken videre til instituttstyret. MI går bort fra våropptak for sine masterprogrammer- merk at dette ikke omfatter Lektorstudenter da de ikke tas opp gjennom sentralt opptak. Lektorstudenter velger (og søker) studieretning til ILS som igjen gir oss beskjed om hvilke studenter som er kvalifisert til masterspesialisering hos MI.

 

2015/3

Enighet om å forankre tema for masteroppgaver ved instituttet slik at våre internsensorer har kompetansen til å sensurere dem. Dersom oppgaven ikke tematisk passer inn hos matematikk, mekanikk eller statistikk må den avvises.

 

2015/4

Informerte om at det er mange studenter og at vi må starte med fordelingen nå. Tom (UU) ble informert. Biljana som gjør sensurfordeling for eksamenssensur må også få beskjed om fordelingen når den er gjort.

 

2015/5

Studentsak.

Tema for masteroppgave veiledet av IFI ble ikke godkjent. Emnet godkjennes dersom en masteravtale godkjennes innen frist for å melde seg til emner. Deltidsstudier grunnet sykdom er innvilget. Studenten har fått beskjed.

 

2015/6

Avslag på å fravike kravet om MAT4500 i mastergraden i matematikk. Innvilger å utvide studietiden slik at det er mulig å ta MAT4500 høsten 2015.

 

Publisert 24. feb. 2015 15:11 - Sist endret 24. feb. 2015 15:11