Aktuelle saker

Publisert 12. nov. 2019 16:59

Nå er det mulig å søke på gruppelærerstillingene for våren 2020. I utgangspunktet trenger vi gruppelærere i MAT1050, MAT1060, MAT1110, MEK1100 og STK1100.

Medianfiguren, Blinder
Publisert 5. juni 2019 10:15

Det blir alumnitreff ved Matematisk institutt første torsdag i september, så sett av dagen!

Vi tar utgangspunkt i fjorårets vellykkede treff og planlegger litt faglig og mye sosialt. Instituttet spanderer mat og drikke.

Publisert 17. jan. 2019 11:04

Ute er det snø og kaldt, men i auditorium 4 i Vilhelm Bjerknes’ hus er det høy temperatur og fortettet stemning. R2-elever fra videregående skoler i Oslo og Akershus besøker Matematisk institutt for å delta på fagdager i matematikk med knallhard jobbing i seks timer.

Publisert 11. jan. 2019 11:19

Snipp, snapp, snute, så var Berkeley-eventyret ute. Høsten er over, og den uunngåelige slutten på utvekslingsoppholdet er her. Aldri har et halvår gått så fort! Takk til alle dere som har lest innleggene mine her, jeg håper at dere nå selv vurderer å dra! For å oppsummere det hele vil jeg gi dere som kunne tenke dere å dra noen råd og anbefalinger.

Publisert 11. jan. 2019 10:55

Hei igjen! Her kommer en post som bekrefter fordommene dere sikkert allerede har mot USA: alt er større (ikke tolk for bokstavelig, jeg bruker her overdrivelse som virkemiddel). Under gir jeg noen eksempler på ting som er helt overdimensjonert i USA sammenliknet med i Norge.

Publisert 11. jan. 2019 10:37

Tittelen på innlegget snakker egentlig for seg selv. Her på Berkeley er det ikke mye dødtid, og jeg har faktisk ikke kjedet meg et sekund. I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvordan en typisk uke på Berkeley ser ut for meg.

Publisert 2. nov. 2018 13:59

Ja, da er jeg tilbake! Du leser nå del to av Berkeleybloggen (selverklært tittel, jeg har ikke eierskap til navnet). Jeg har nå ankommet Berkeley, og mye har skjedd siden sist - jeg velger å ta det i i en høyst ukronologisk rekkefølge og starter med å fortelle om mitt samlede inntrykk av universitetet, byen og staten hittil.

Publisert 5. okt. 2018 13:33

Hei og velkommen til første post i Berkeley-bloggen! Her skal jeg skrive litt om mitt utvekslingsopphold i det store utlandet. For å gjøre rask prosess av introduksjonen, tar jeg en rask hvem/hva/hvor/hvorfor:

Publisert 6. sep. 2018 08:43

Nå sitter jeg i Norge, og kjenner at det er deilig å ha fullført. Tiden går fort når man er ute, men når jeg ser tilbake på alt som har skjedd føles det veldig lenge siden jeg for første gang så Mannheim Haubtbahnhof i februar.

Publisert 6. sep. 2018 08:42

Nå er jeg jammen meg i Mannheim, eller jeg har vært her en liten stund men det er fortsatt litt rart. Mye har skjedd på kort tid og det har vært tusenvis av nye inntrykk, men jeg skal prøve å formidle et par av dem.

Publisert 27. mars 2018 15:08

Ok da, det er ikke akkurat en overraskelse at jeg skal reise. Det har jeg jo for så vidt visst en god stund, men plutselig gikk det opp for meg; snart forlater jeg Oslo med alt kjent og kjært og reiser mot noe helt ukjent. Selv om jeg har vært klar over det lenge, var det som om jeg oppdaget det på nytt. Sikkert litt sånn Newton hadde det med «eple opplevelsen». Han visste jo at epler faller nedover, men plutselig forsto han at det var pga. tyngdekraften. Det går tydeligvis an å vite noe uten egentlig å forstå det.

Publisert 5. feb. 2018 10:25

Journalist Yngve Vogt i Apollon utgir nå boken «Mattetriks på null komma niks – bli mester i hurtigregning». Den inneholder en rekke smarte tallknep for å øke regnetempoet ditt.