Nå er det mulig å søke på gruppelærerstillingene for våren 2021. I utgangspunktet trenger vi gruppelærere i MAT1110, MEK1100 og STK1100.
Besøksadresse
Niels Henrik Abels hus (kart) Moltke Moes vei 350851 OSLO
Nå er det mulig å søke på gruppelærerstillingene for våren 2021. I utgangspunktet trenger vi gruppelærere i MAT1110, MEK1100 og STK1100.
Over 120 studenter deltok først i del-finaler i Trondheim, Bergen og Oslo, og det var totalt ni lag som kvalifiserte seg til finalen. Laget som gikk helt til topps i år var «Import MAEC in NB», bestående av våre egne Matematikk og økonomi-studenter; David Händler Andersen, Øystein Høistad Bruce og Sigurd Holmsen.
Vi må dessverre avlyse alumnitreffet i 2020. Vi håper å komme sterkere tilbake i 2021!
Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå søker vi gruppelærere til høstsemesteret.
Nå er det mulig å søke på gruppelærerstillingene for våren 2020. I utgangspunktet trenger vi gruppelærere i MAT1050, MAT1060, MAT1110, MEK1100 og STK1100.
Det blir alumnitreff ved Matematisk institutt første torsdag i september, så sett av dagen!
Vi tar utgangspunkt i fjorårets vellykkede treff og planlegger litt faglig og mye sosialt. Instituttet spanderer mat og drikke.
Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.
Ute er det snø og kaldt, men i auditorium 4 i Vilhelm Bjerknes’ hus er det høy temperatur og fortettet stemning. R2-elever fra videregående skoler i Oslo og Akershus besøker Matematisk institutt for å delta på fagdager i matematikk med knallhard jobbing i seks timer.
Nå er det mulig å søke på gruppelærerstillingene for våren 2019. I utgangspunktet trenger vi gruppelærere i MAT1110, MEK1100 og STK1100.
Bjørn Skauli får prisen for sin masteroppgave "The Cone Conjecture for some Calabi-Yau Varieties". Veileder var John Chr. Ottem ved Matematisk institutt, UiO. Vi gratulerer!
Våre tidligere studenter Simen Westbye Moe og Søren Gammelgaard har fått tildelt Akers Scholarship og skal begge studere i Storbritannia de neste årene.
Statsråd Jan Tore Sanner besøkte onsdag 22. august skoleelever som skal ta matematikkemnet MAT1100U – Kalkulus ved Universitetet i Oslo.
Tirsdag 24. april møtte rektor Svein Stølen over 50 dyktige matematikkelever fra videregående skole og ønsket dem velkommen til Universitetet i Oslo.
Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.
Journalist Yngve Vogt i Apollon utgir nå boken «Mattetriks på null komma niks – bli mester i hurtigregning». Den inneholder en rekke smarte tallknep for å øke regnetempoet ditt.
Hausten 2018 skjer det! Då går startskotet for eit framtidsretta og ettertrakta masterprogram innan Data Science.
Hva gjør du når du skal undervise et emne og læreboken ikke dukker opp til semesterstart? Dette skjedde i MAT2400 våren 2011 da Tom Lindstrøm skulle undervise emnet. Siden Tom regnet med at boken skulle være der om en uke eller to, begynte han bare å skrive notater som han delte ut til studentene....
Hvordan forberede og motivere studenter til høstens midtveiseksamen? Med pizza og quiz så klart! Fredag 29. september fikk studentene i introduksjonskurset i statistikk (STK1000) testet sine kunnskaper med foreleser Kathrine F. Frøslie som QuizMaster!
Tirsdag 25. april kunne rektor Ole Petter Ottersen ønske omlag 50 dyktige matematikkelever velkommen til Universitetet i Oslo. Det er en hyggelig tradisjon at elever som ønsker å tjuvstarte på universitetsstudier møter i Vilhelm Bjerknes' hus mot slutten av vårsemesteret. Matematikkurset MAT1100U – Kalkulus er et emne elever kan ta mens de går på videregående skole dersom de allerede er ferdig med R1 og R2 og har fått karakteren 5 eller 6.
Gruppetimer er en viktig del av undervisningstilbudet ved Matematisk institutt, og nå trenger vi gruppelærere til høstsemesteret.
Etter knallhard jobbing i seks timer gir elevene fra Nydalen videregående skole uttrykk for at de trives med faglige utfordringer og et knalltøft opplegg. Tradisjonen tro kommer R2-elever (3. klasse) på besøk til Matematisk institutt for å delta på fagdag om differensiallikninger.
Vi søker studenter for 20% - stilling, i snitt 8 timer per uke i semesteret. I sommerferien forventer vi at du jobber 3-4 uker og ved behov i juleferien. Ønsker primært studenter som kan bidra i minst ett år.