Kalkulus med Anne og gjengen

Kalkulus med Anne og gjengen er en ukentlig podcast der matematikkstudent Anne Brugård diskuterer emner i kalkulus med vitenskapelige ansatte ved universitetet. Produsent er Jørgen Vold Rennemo og musikk er ved Ane Marthe Sørlien Holen. 

Bildet kan inneholde: smil, ansiktsuttrykk, menneskelig, erme, lykkelig.

Hvis du har spørsmål du ønsker at vi skal diskutere i podcasten kan du sende det inn i nettskjemaet under eller sende en e-post til annebrug@math.uio.no. Kanskje blir det en egen spørsmålspod! 

Episoder

Første episode
Hva er kalkulus? Hva er forskjellen mellom kalkulus på videregående og på universitetet? Må vi egentlig lese bevis? Anne prøver å finne svarene sammen med gjengmedlem og professor Tom Lindstrøm. 

Episoden finner du også her

Andre episode
De komplekse tallene er en utvidelse av de reelle tallene, men hvordan beskriver vi dem og hva er de godt for? Anne diskuterer disse og flere spørsmål med gjengmedlem og professor Kristian Ranestad. 

Episoden finner du også her

Tredje episode 
Hva er en følge og hvordan kan vi beskrive den? Hvorfor snakker Arne B. om å møte veggen? Arne B. Sletsjøe og Anne snakker om konvergens av følger og rekker.
 

Episoden finner du også her!
 
Fjerde episode
Hva er en kontinuerlig funksjon og hvorfor liker vi dem bedre enn andre funksjoner? Hva sier skjæringssetningen og hva kan den brukes til? Anne og John Christian diskuterer disse spørsmålene i ukens episode! 
 

Episoden finner du også her!
 
Femte episode 
Hva har fluer og værmelding med deriverbare funksjoner å gjøre? Hvorfor er vi egentlig så opptatt av å derivere funksjoner? Anne og Ulrik snakker om dette og mer i ukens episode.
 

Episoden finne du også her!

Sjette episode
Tom Lindstrøm er tilbake som gjest og i denne episoden forteller han om omvendte funksjoner. Hva er en omvendt funksjoner og hvilke funksjoner har en omvendt funksjon? Dette er spørsmål du får svar på i denne episoden! 

Episoden finner du også her!

Publisert 13. sep. 2022 09:58 - Sist endret 27. sep. 2022 20:34