Møte i Studieutvalget 5. desember 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 –  Masterreglementet

Ny karakterskala og nye retningslinjer for karaktersetting av masteroppgaven medfører at regelverket for emner, emnegrupper og grader ved MN-fakultetet må revideres. Teksten er nå revidert. Arbeidsgruppen som har jobbet med dette består av Jaan Roots, Dag Langmyhr, Solveig Kristensen, Tom Lindstrøm, Jørgen Midtbø og Øystein Bergkvam. Øystein gikk gjennom og presenterte den reviderte teksten for studieutvalget. Etter møtet blir det reviderte regelverket sendt på høring til instituttlederne med de merknadene som kom fra studieutvalget. Høringsfrist er 12. januar, før regelverket blir sendt til dekanatet 20. januar.

I diskusjonen som fulgte etter presentasjonen, kom det forslag om å lage et bakgrunnsdokument til regelverket der man kan dele erfaringer og notere seg spesielle saker som det kan være nyttig å bevare for fremtiden

 

 

2 – Gruppelærerseminar

Cathrine Wahlstrøm Tellefsen presenterte planen for årets gruppelærerseminar som fakultetet arrangerer sammen med instituttene den 22/1 2015. Cathrine ønsker at utdanningslederne oppfordrer gruppelærerne ved sine institutter om å møte på dette seminaret. Det er også ønskelig at de respektive utdanningslederne tar medansvar for den delen av programmet som foregår på sitt institutt, og at de er med på “samsnakkgruppene” som studentene og faglærerne skal ha på seminaret. I disse gruppene skal gruppelærerne bl.a. diskutere muligheten for å fortsette å møtes én gang i uka utover semestrene for å reflektere over undervisningen. Farmasøytisk institutt har allerede innført slike faste diskusjonsgrupper for gruppelærerne og har sagt seg villig til å dele sine erfaringer på gruppelærerseminaret.

 

3 – Programkomiteer

Det er kommet forslag til sammensetning av programkomiteene som skal arbeide med faglige rammer og innhold for bachelorprogrammene i den reviderte programporteføljen. Solveig presenterte forslaget for utdanningsutvalget og tok imot merknader. Endelig versjon av dokumentet blir et oppnevningsnotat som skal sendes til dekanatet tirsdag 9/12.

 
4 – Orienteringer

Solveig orienterte om saker som på ulikt vis er relevant for studieutvalget.

 
Eventuelt

Anne-Lise Siljeholm Hansen orienterte om at høringssvaret til UiO sentralt angående endring av gradstitler nå er sendt inn. MN-fakultetet ber om at UiO, for våre kandidater, beholder de engelske gradstitlene “Bachelor of Science” og “Master of Science”.

 
Publisert 10. des. 2014 13:29 - Sist endra 10. des. 2014 14:40