Møte i Studieutvalget 17. oktober 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 - Devilry

Espen Angell Kristiansen og Tor Ivar Johansen presenterte kort siste versjon av Devilry. Ny funksjonalitet er fuskesjekk. Planlagt ny funksjonalitet er at det kan leveres inn pdf`er og ikke bare filer. Dette muliggjør Devilry for flere fag. Espen og Tor Ivar ønsker dialog og innspill for å gjøre Devilry bedre så det er bare å ta kontakt.

Diskusjon rundt fronter vs devilry. På fronter ligger mye undervisningsmateriell, oppgaver og det er en rettefunksjonalitet. Det er mulig å bruke fronter og devilry parallelt. Fronter er et system vi ikke har så mye innvirkning på ift videreutvikling og er basert på litt gammeldags teknologi. Devilry utvikles av Espen og Tor Ivar m fl og her kan MN påvirke utviklingen. Det er såpass mange som er involvert i og kan Devilry slik at robustheten mhp trikkefaktoren er tilstede.

Innspill fra instituttene:

IFI: bruker det på INF1100 og INF1000 - er faktisk avhengig av Devilry for å håndtere innlevereringene. God kommunikasjon med Devilry-gutta. Studentene og gruppelærerne svært begeistret for Devilry mens lærerne er lite vant med det. Devilry gir flere muligheter enn tidligere og vi må bruke disse mulighetene og jobbe på en litt annen måte.

Fysikk: Studentene mer begeistret for Devilry enn fronter på grunn av at de får bedre tilbakemeldinger. Hvordan lukker man filer i vortex?

Bio: Synes fronter hittil har fungert tilfredsstillende.

Farmasi: Dette verktøyet trenger vi og det som gjør det mulig å bruke det er at pdf`er kan leveres inn. Må ha opplæring med enkle beskjeder, gode brukergrensesnitt og noe som raskt fungerer.

MI: Ikke fornøyd med funksjonaliteten, det var lettere før. NB! Etter møte ble det klart at nye funksjonaliteter for godkjentlister er på plass for vårsemesteret. Dette var et av hovedankepunktene til MI.

Det vil bli organisert møter mellom Devilry og det enkelte institutt. Hanne sender ut liste med tidspunkter som man kan velge blant. Det er lurt å ha med forelesere, gruppelærere og studiekonsulent for å få belyst alle sider ved hvordan Devilry fungerer.

 

Presentasjon

2 - Studieprogramporteføljen

Det har nå kommet forslag fra de fleste instituttene på hvilke studieprogram de ønsker å ha. Disse ble diskutert og det vil være prosesser og dialog videre knyttet til en revidert programportefølje. Mange av studieprogrammene består om enn med modifikasjoner i forhold til grenseflate mot andre programmer. Selv om mange av studieprogrammene består vil det bli store endringer innenfor det enkelte programmet.

MN skal ha brede og store bachelorprogrammer som kan føre til flere masterprogrammer. Forskningsmessig ligger det til rette for at studenter burde kunne få opptak til masterprogram ved annet institutt eller fagområde enn der bachelorutdanningen er tatt. Pr i dag er forkunnskapskrav for opptak til masterprogram ofte såpass fagspesifikke at dette er vanskelig med mindre studenten tar ekstra emner.

Flere institutt gir store og sentrale emner som brukes i flere programmer og her må endringer koordineres godt.

Dimensjonering på henholdsvis master og bachelor må avpasses slik at alle bachelorkandidater har et masterprogram å gå videre til. 

 

Publisert 22. okt. 2014 14:03 - Sist endra 25. okt. 2019 10:38