Møte i Studieutvalget 23. mai 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 - Thon prisen Denne sendes til utdanningsledere og MN studentutvalg med kopi til kontorsjefer, studieadministrative, seksjonsledere og instituttledere. Søknadsfrist til UiO sentralt er 20. august og intern frist til fakultetet er onsdag 13. august. Studieutvalget behandler søknadene i møte tirsdag 19. august før oversending til UiO den 20. august.

Oversendelsesbrev fra UiO

Utlysningsbrev fra Thon stiftelsen

2 - Orienteringer

Nasjonalt råd for teknologisk utdanning og Nasjonalt fakultetsmøte for realfag: Systemet med professoropprykk kan ha konsekvenser for likestilling. Alle institusjonene meldte at de tar veileder ut av karaktersettingen. De andre institusjonene innfører nå C som karakterkrav for opptak PhD studiet og er forundret over at MN, UiO bare unntaksvis vurderer C for opptak.

 

3 - KDs føringer for utdanningskvalitet

Statssekretær Bjørn Skogstad presenterte kriterier for utdanningskvalitet på UHR møte 13. mai. Dette gir premisser og prioriteringer for hvordan sektoren skal utvikles og er et grunnlag for en stortingsmelding som kommer til høsten. Det

 

 
Eventuelt

Avklaring mastergradskarakterer: Intern og ekstern sensor skal kommunisere seg imellom før eksamen og dette tar intern sensor initiativ til. Hovedveileder og medveileder deltar i for- og ettermøte i tilknytning til eksamen men ikke i sensurmøte.

LeP: MN har fått 2 mill av en ekstrabevilgning fra UiO sentralt for å utvikle lektorprogrammet. For LeP programmet får studieretning realfag samme finaniseringskategori som HF i basis for studieplasser. KD skille ikke på de ulike studieretningene i LeP og UiO har ikke gjort noe med videre fordeling utover en liten korreksjon.

Åpen Dag: Dette er en rekrutterings- og profileringsdag for elever i vdg og ungdomsskole på sentrale Østland som vi faktisk rekrutterer mest fra.

 
Publisert 27. mai 2014 17:25 - Sist endra 25. okt. 2019 10:39