Møte i Studieutvalget 31. oktober 2014

Saksliste

 

Sak Tema Sakspapirer
1 –  Videre prosess med programrevisjonen

Det er nå i ferd med å bli avklart hvilken programportefølje de ulike instituttene ved fakultet skal ha. Neste steg i prosessen blir arbeidet med å skape en helhet i studieprogrammene på tvers av faggrensene. Knut Mørken presenterte noen utdypende tanker rundt neste fase i programrevisjonen.

I diskusjonen som fulgte, diskuterte vi sammensetningen av arbeidsgruppene som skal jobbe med programrevisjonen. Instituttene får frihet til å selv sette sammen arbeidsgruppene. Et av spørsmålene som gikk igjen, var hvorvidt studenter skal settes inn i arbeidsgruppene. Vi ble enige om at det frem til nå ikke har vært naturlig å involvere studenter i dette arbeidet, men at det vil bli naturlig å gjøre dette i arbeidet fremover.

De enkelte instituttene får i oppgave å arbeide videre med  oppbyggingen av studieprogrammene sine. Det ble vist til listen under punkt 5.1 i grunnlagsdokumentet for InterAct når det gjelder dette arbeidet. Denne listen vil være til god hjelp i arbeidet med  å sette opp læringsmål for programmene. Utdanningslederne presenterer resultatet av det videre arbeidet på halvdagsseminaret for studieutvalget som vi skal ha mandag 10. november.

 

 

2 – MN-programportefølje på master

På forrige møte fikk utdanningslederne i oppgave å skissere opp på hvilken måte de nye Bachelor-programmene leder inn mot masterprogramporteføljen. Utdanningslederne fra de ulike instituttene la fram og forklarte skissene sine for gruppa. Fakultetet lager en samleoversikt over samtlige Bachelor-/Master-program ved MN-fakultetet på bakgrunn av enkeltskissene fra utdanningslederne.

I forbindelse med programrevisjonen har undervisningsdekan Solveig Kristensen dessuten bestilt en analyse av Anne-Lise Siljeholm Hansen. Analysen viser hvordan studieplassene som disponeres av fakultetet fordeler seg på de nye studieprogrammene.

 

3 – Seminar for studieutvalget

Rammene for programporteføljen er som nevnt i ferd med å avklares, og det er viktig å komme i gang med neste fase av programutviklingen ved instituttene. Hvordan vi skal få til dette blir temaet på et halvdagsseminar for studieutvalget mandag 10. november.

 

 

Publisert 4. nov. 2014 11:10