Møte i studieutvalget 10. april 2015

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
1 - Eventuelt

Ragnhild Kobro Lunde var forhindret fra å stille på dagens møte, og punktet om en grundigere gjennomgang av kandidatundersøkelsen blir utsatt til neste STUT-møte.

 

Anne-Lise Siljeholm Hansen og Frode Bremnes har blitt bedt om å finne ut av og informere om hvilke føringer som er gjeldende for den økonomiske fordelingsnøkkelen i MN-fakultetets nåværende budsjettmodell. De kommer til å informere om dette på ett av de nærmeste STUT-møtene, før saken blir lagt fram for dekanatet og så instituttlederne. Informasjonen om gjeldende økonomiske modell blir et viktig grunnlag i arbeidet med å utarbeide ny økonomimodell for fakultetet.

 

DML- gruppa ved USIT (digitale medier i læring) inviterer til workshop 6. mai. Workshopen tar for seg hvilke digitale læringsaktiviteter og verktøy vi skal tilby undervisere og studenter i årene fremover. DML-gruppa ønsker innspill fra undervisere på UiO, og workshopen skal fungere som et forum der vi kartlegger behov og muligheter som igjen skal hjelpe UiO til å velge gode sentrale løsninger. Om utdanningslederne ønsker å melde seg selv eller andre på denne workshopen, ta kontakt med Andreas Tandberg.

 

Vi er i ferd med å opprette en arbeidsgruppe for IT i utdanning ved MN-fakultetet. Digital eksamen er en del av arbeidsgruppas arbeidsområde og et stort satsingsområde fra sentralt hold. Vi kommer til å holde et  innledende seminar om digital eksamen ved MN i løpet av våren, samtidig som vi oppretter et nyhetsbrev og nettside om temaet.

 

Universitets- og høgskolerådet har utarbeidet en rapport om sensurordningen i høyere utdanning, der det blir rettet søkelys mot forskjeller mellom utdanningsinstitusjonene når det gjelder bruk av karakterskalaen A–F. Arbeidsgruppa bak rapporten ønsker en sterkere samordning av karakterbruken på tvers av institusjonene. Rapporten beskriver en rekke forslag til tiltak, blant annet skjerpede sensurkrav og økt andel eksternsensur. Du finner link til rapporten i margen til høyre.

 

KD har via NOKUT bestemt seg for å evaluere læringsutbyttebeskrivelsene i studieprogrammene til utdanningsinstitusjonene og avgjøre om disse er i samsvar med Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk. I forbindelse med dette har NOKUT stilt en rekke spørsmål,  blant annet om prosessen bak utarbeidelsen av læringsutbyttebeskrivelsene. For MN-fakultetet er det læringsutbyttebeskrivelsene i bachelor- og masterprogrammet på biologi samt Ph.d-programmet som blir evaluert. Hanne Sølna og Jean Raphael Martinez er i ferd med å skrive et svar til NOKUT.

 
2 - InterAct videre

Knut Mørken presenterte plan for hvordan vi kan jobbe videre med læringsutbyttebeskrivelsene for programmene, før disse skal presenteres på et seminar for programkomiteene 7.-8. mai. For å komme i mål med presentasjonenene før seminaret, bør programbeskrivelsene være klare til 4. mai. Knuts Powerpoint inneholdt en rekke hjelpespørsmål som kan brukes av programkomiteene i arbeidet med å ferdigstille læringsutbyttebeskrivelsene. Se Knuts slide med hjelpespørsmål i margen til høyre. Knut sender ut en e-post til alle programkomitelederne om hvordan vi bør avslutte arbeidet med læringsutbyttebeskrivelsene. Vi minner utdanningslederne om at det er viktig å informere programkomiteene om seminaret den 7.-8. mai så tidlig om mulig, slik at de holder av datoen.

Læringsutbyttebeskrivelser programkomiteseminar mai

Publisert 16. apr. 2015 11:00 - Sist endra 25. okt. 2019 10:40