Møte i studieutvalget 24. april 2015

Saksliste:

Sak Tema Sakspapirer
1 – Ekstraordinært STUT-møte

På grunn av fridager og programseminar blir ikke neste ordinære STUT-møte før 22. mai. Det blir derfor ekstraordinært STUT-møte mandag 4. mai klokken 08.30-10.00 på fakultetsstyrerommet.

 
2 – Studiekvalitetsmidler

MN-fakultetet har de siste årene mottatt midler til utvikling av studiekvalitet fra UiO sentralt. Disse midlene går til ulike fellestiltak i tillegg til at deler av midlene er lyst ut til instituttene med klare strategiske føringer (se referat fra februar). I år har fakultetet etter en fordelingsnøkkel også tildelt ekstra midler til instituttene, med en forventning om at instituttene benytter deler av disse til utvikling av studiekvalitet lokalt.

 

3 – Inndeling av studietilbud på masternivå Arbeidet med å få klar en tentativ masterportefølje foregår parallelt med at vi gjør ferdig arbeidet med bachelorprogrammene. Det er derfor viktig å finne ut om det finnes føringer for hvordan masterstudiene skal deles opp når det gjelder studie- og fagretninger. Nokut har hatt tilsyn med masterpotorteføljen til HF, og Anne-Lise Siljeholm Hansen, Yvonne Halle og Tone Skramstad har vært i møte med HF etter dette tilsynet. På møtet med HF var det et mål å finne ut hvilke eventuelle rammer Nokut har for inndeling av masterstudier. Nokut definerer et studium eller studietilbud ved at det beskriver et totalt læringsutbytte utfra nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk. Nokut har gjennom sine tilsyn med institusjonene funnet at disse beskrivelsene forekommer både på program- og studieretningsnivå. I og med at studieretning er det laveste nivå som fremkommer på vitnemålet, bør læringsutbyttebeskrivelsene være beskrevet på et av disse nivåene. Et studietilbud på masternivå bør altså bestå enten av flere mindre masterprogram, eller av større, overordnede program inndelt i flere studieretninger. Utdanningslederne får i oppgave til neste møte å tenke over hvilken modell de ønsker. Anne-Lise, Yvonne og Tone har skrevet et notat etter møtet med HF. Notatet ligger i margen til høyre.  
4 – Søkertallene Anne-Lise presenterte en oversikt over søkertallene for 2015 til MN-fakultetets programmer. Oversikten er et utdrag fra UiO-oversikten over årets søkertall. Tallene for 2015 viser i første kolonne det enkelte programs opptaksramme. Videre er det oppgitt totalt antall søkere, med prosentvis endring fra 2014. Dernest er antall søkere som har studiet som sitt førstevalg oppgitt, også med prosentvis endring fra i fjor. Den siste kolonnen viser antall førstevalgssøkere per studieplass på det enkelte program. I tabellen er også tilsvarende tall for 2014 og 2013 tatt med. Se Anne-Lises oversikt i margen til høyre sammen med lenke til de nasjonale søkertallene fra Samorda opptak.  
5 – Kandidatundersøkelsen Ragnhild Kobro Runde presenterte resultatene av kandidatundersøkelsen 2014 for MN-fakultetet. Denne undersøkelsen er en MN-spesifikk bearbeiding av kandidatundersøkelsen ved UiO fra 2014. Undersøkelsen kartlegger hvilke kvalifikasjoner som har vært mest nyttige for MN-kandidatene i arbeidslivet. Disse resultatene kan MN-fakultetet blant annet bruke til å utvikle strategier for å styrke kandidatenes attraktivitet på arbeidsmarkedet. Undersøkelsen blir således en del av utdanningskvalitetsarbeidet og arbeidet med InterAct. Ragnhild Kobro Runde, Karoline Fægri og Yvonne Halle har skrevet en rapport som sammenfatter resultatet av kandidatundersøkelsen for MN-fakultetet sin del. Rapporten ligger i margen til høyre.    

 

Publisert 12. mai 2015 13:39 - Sist endra 18. mai 2015 13:56