Møte i Studieutvalget 12. okt. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Hege S. Christensen (FAI), Stian Løvold (UNIK), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Frode Hansen (ITA), Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Morten Østigard (studentrepresentant), Anja Marie Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Annik Myhre (Geo), Kristian Prydz (IBV),Christin Borge (MN)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Solveig Kristensen og Marianne Jacobsen skal fredag 21/10 ha et møte med MI, Geo, KI, FI og IBV om de nye BA-programmene og plasseringen av utvikligssemesteret i emnematrisen.

Studiekatalogen har kommet tilbake til oss slik at vi kan gjøre kvalitetssjekk, og det viser seg at billedtekstene ikke er kvalitetssikret slik vi ønsket. Instituttene får i oppgave å se gjennom alle billedtekster i utkastet til Studiekatalogen og melde inn korrekt versjon. [Alle institutt har nå meldt tilbake, og Studiekatalogen går i trykken den 22/10].

 

2 –Innmelding av emner til 1/10

Ifølge tidsplanen for InterAct skal emnebeskrivelser for nye/reviderte BA-emner for 2017 og 2018 være sendt fakultetet innen 1/10 2016. Vi tok en runde rundt bordet der instituttene la frem hovedtrekkene i sine nye emner og i emner med vesentlige endringer. I diskusjonen som fulgte kom det fram at det er viktig at de store serviceemnene, som er de første emnene studentene møter, inneholder studentaktiviserende undervisningsformer. På denne måten blir studentene på de nye studieprogrammene vant til å delta aktivt i undervisningen fra begynnelsen av studieløpet.

Vi minner om at 15. april er siste frist for å melde fra om emner som går siste gang påfølgende høst, og  at 15. oktober er siste frist for å melde om emner som går siste gang påfølgende vår.

 
3 –  Studiebarometeret Nokuts spørreundersøkelse Studiebarometeret er sendt ut til alle andreårsstudenter på BA- og MA-nivå ved MN-fakultetet. Spørreundersøkelsen er åpen til 7/11, og resultatet blir publisert i februar 2017. MNSU kommer til å spre informasjon om undersøkelsen via fagutvalgene, og utdanningslederne og studieadministrasjon på instituttene får i oppgave å sørge for at det blir informert om undersøkelsen på forelesningene.   
4 – Eventuelt

Flere av instituttene blir utsatt for store mengder master-søknader som fremstår som useriøse og masseutsendte. Dette er en utfordring og er ressurskrevende for de fagansatte. MN må vurdere å utarbeide hvordan vi kan luke ut slike useriøse søknader. 

Det kom helt mot slutten av møtet opp et spørsmål om hvorvidt studenter har mulighet til å endre studieretning etter opptak til et masterprogram. Dette kom det ingen avklaring på på møtet, og spørsmålet blir tatt opp på et senere møte.

 

 

Publisert 21. okt. 2016 14:35 - Sist endra 21. okt. 2016 14:35