Møte i Studieutvalget 14. des. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Kristian Ranestad (MI), Yvonne Halle (MN), Tom Andersen (IBV), Kristian Prydz (IBV), Frode Hansen (ITA), Morten Østigard (studentrepresentant), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Stian Løvold (UNIK), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Anja Maria Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 
 
Fravær: Christin Borge (MN), Annik Myhre (Geo), Hege S. Christensen (FAI), Tom Lindstrøm (MI), Dag Langmyhr (IFI)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiesekan orienterer

Solveig Kristensen var 7/12 på møte i Utdanningskomiteen. Solveig presenterte digital eksamen-prosjektet ved MN, med særlig fokus på hvordan vi jobber med å få prosjektet over i drift fra 2017. Se øvrige saker i saksliste til høyre.

Utdanningskomiteen 7/12

2 – Mandat utdanningsleder

Mandatet for utdanningslederne ved MN står beskrevet på nettsidene våre (se lenke til høyre). I og med at Utdanningsutvalget nå får nye utdanningsledere inn, tok vi en gjennomgang av mandatet og tok imot innspill fra utdanningslederne. Det ble kommentert at det bør komme inn en passus om at utdanningsleders oppgave også er å samarbeide med studentorganisasjonene. Det ble understreket at utdanningsleder også formelt er leder for ph.d.-utvalget. På alle ph.d.-saker som går til instituttene skal utdanningslederne stå på kopi. Det er også viktig at utdanningsleder er på kopi til alle møteinnkallinger både hos ph.d.-gruppa ved MN i tillegg til ph.d.-utvalget ved instituttene. I praksis er det ikke endelig avklart hvordan utdanningsleder og ph.d.-utvalgsleder skal dele lederansvaret seg imellom,  med det jobbes ved fakultetet med å utarbeide en formell avklaring på dette. Det er viktig at utdanningslederne som nå går ut, sørger for å informere de påtroppende utdanningslederne om dette punktet. Det ble til slutt kommentert at instituttleders rolle også må avklares i dette mandatet: Det må tydeliggjøres at det er instituttleder som faktisk oppnevner utdanningsleder og gir vedkommende arbeidsinstruksen som mandatet beskriver, og at utdanningsleder rapporterer tilbake til instituttleder.

Mandat utdanningsleder

 

3 – Beslutningsnotat

Instituttlederne har fått tilsendt utkast til et notat om endringer i masterprogram-porteføljen ved MN-fakultetet fra høsten 2018. Instituttlederne fikk på e-post i oppgave å forberede følgende til instituttledermøtet 15/12 2016, der notatet skal besluttes:

"-Instituttlederne vurderer opptakskrav til egne masterprogrammer og studieretninger. Ha særlig fokus på om disse sperrer utviklingssemesteret, samt vurder flyten av bachelorstudenter inn i de ulike studieretningene. Husk at vår ambisjon er å åpne opp og øke fleksibiliteten, ikke motsatt. Helt konkret: bør noen av opptakskravene ligge som gjennomføringskrav?
-Jøran får et eget oppdrag i å ivareta CS på vegne av helheten - selv om alle også må se på "sine" studieretninger
- IFI, TS og FI vurderer opptaksrammer sammen (Kybernetikk) - Anne-Lise gjør et grunnarbeid sammen med studieadministrasjonen over utdannede studenter
- FI avgjør navn på studieretningene i Fysikkprogrammet
På neste ILM tar vi opp opptakskrav samt endelig beslutningsnotat" 

Vi gikk gjennom notatet med utdanningslederne som en forberedelse til instituttledermøtet. Det var særlig fokus på opptakskrav og hvilke bachelorprogram som kvalifiserer inn i de ulike studieretningene på master (se også referat fra STUT 23/11 2016). Solveig noterte kommentarene fra utdanningslederne. Endelig notat etter instituttledermøtet blir lagt ut i referat og ettersendt til utdanningslederne. Studieplan-gruppa kommenterte avslutningsvis at det gjenstår en samkjøring av formen på opptakskravene når de blir skrevet for nett. Vi ønsker å skrive disse på mest mulig samme måte for alle program. Det vil også komme noen tekniske omskrivinger og tilpasninger i tillegg til rydding i begrepsbruk, slik at prinsippene beholdes, men blir tydeliggjort og er i overenstemmelse med regelverket. Til sist må opptakskravene avstemmes mot nye/reviderte 40- og 80- grupper.

 

4 – Seminar og konferanser 2017

Onsdag 26. april 2017 blir det seminar for Studieutvalget og Ph.d.-rådet om innovasjon og læringsformer. 30. Og 31. mars 2017 blir det MNT-konferanse på Soria Moria, med mange UiO-foredrag. Vi oppfordrer alle interesserte til å melde seg på. Påmeldingslenke i høyre mars.

 

 

 

Publisert 9. jan. 2017 10:11 - Sist endra 25. okt. 2019 10:42