Møte i Studieutvalget 16. sept. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Annik Myhre (Geo), Hege S. Christensen (FAI), Frode Hansen (ITA), Kristian Prydz (IBV), Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Morten Østigard (studentrepresentant), Anja Marie Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Stian Løvold (UNIK)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Nokut hadde "sight visit" ved MN fakultetet den 7/9 i forbindelse med Fysisk institutts SFU-søknad. Nokut møtte rektor, stakeholders, studenter og fagmiljøet bak søknaden. Arrangementet var vellykket. Selve tildelingen av SFU-status for aktuelle prosjekter vil skje 1. november på Grand hotel. Utdanningsledere som ønsker å være til stede på arrangementet får dette dekket av fakultetet. Kontakt Hanne Sølna om dette.

Digital eksamen og den tilhørende sikkerhetsløsningen Safe Exam Browser (SEB) har vært mye i media den siste uken fordi IFI-studenter har funnet sikkerhetshull i SEB. MN og UiO er klar over dette og har rapportert om sikkerhetshullene allerede før sommeren, bl. a. basert på en oblig om problematikken skrevet av en IFI-student. Problematikken vil ikke gjelde for de stasjonære maskinene i det nye eksamenslokalet til UiO i Silurveien.  

Aftenposten arrangerer en konferanse om teknologi og fremtidens arbeidsmarked den 19. og 20. september. Studieutvalget ble enige om at studentrepresentant Morten Østigård og ev. også vararepresentant Kristin Hubred Nygård melder seg på konferansen. Se lenke i margen.

Studiedekan minnet utdanningslederne om OG21 (Norges teknologistrategi for petroleum) som inviterer UiO til å finne et studentprosjekt som får gi en presentasjon på årets OG21-forum (se STUT-referat fra 12/8). Om noen av utdanningslederne kjenner til prosjekter som kan være aktuelle, ta kontakt snarest med studiedekan.

Teknologi og fremtidens arbeidsmarked

OG21

2 – Bruker/serviceremner

Med møteinnkallingen fulgte en oversikt over emner på 1000-nivå som inngår som obligatoriske emner i studieprogrammer også ved andre institutter enn instituttet som eier emnet. Hvordan går prosessen med å få disse emnene til å dekke de ulike faglige behovene i aktuelle studieprogrammer? Vi tok en runde rundt bordet der instituttene gjorde rede for arbeidet. Det kom frem av diskusjonen som fulgte at flere av studieprogrammene har behov for at service-emnene er spisset/tilpasset til egne fagfelt. Det kom forslag om at vi må forsøke å gjøre denne fagtilpasningen i gruppeundervisningen ved det enkelte studieprogrammet fremfor å lage flere parallelle versjoner av service-emnene. Eventuelt kan de ulike studieprogrammene i tillegg vurdere å legge de fagspesifikke delene av service-emnene til obliger og innleveringer. Oversikten over serviceemner som fulgte innkallingen, blir distribuert og publisert så snart den er oppdatert etter innspillene på møtet. 

 

Publisert 21. sep. 2016 12:58 - Sist endra 11. mars 2020 14:56