Møte i Studieutvalget 29. april 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hege S. Christiensen (FAI), Hanne Sølna (MN), Eli Olaug Hole (FI), Jaan Erik Roots (KI), Annik Myhre (Geo), Tom Andersen (IBV), (MN), Inger Christine Borge (MN), Frode Hansen (ITA), Karianne S. Lilleøren (Geo), Yvonne Halle (MN), Ellen K. Grøholt (MN), Anne-Lise S. Hansen (MN), Dag Langmyhr (IFI), Emilie Willoch Olstad (studentrepresentant), Morten Østigard (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent).

Fravær: Tom Lindstrøm (MI)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Solveig Kristensen har informert om status for prosjekt digital eksamen på siste instituttledermøte. Solveig var dessuten på møte med Fup (Faglig enhet for universitetspedagogikk) den 28/4. Fup er en enhet ved UV-fakultetet som skal bidra til bedre undervisningskvalitet ved hele UiO. Fup bidrar med rådgivning i InterAct-prosessen gjennom professor Bjørn Stensaker. MN bør koble inn Fup også i arbeidet med digital eksamen. Fup har samlet utdanningslederne ved hele UiO for å diskutere utdanning og for å ha erfaringsutveksling.

 

2 – Mal for emnelub-er

På STUT-møtet 1/4 2016 ble det bestemt at det skulle utarbeides et klarleggende notat/mal for hvilken terminologi vi skal bruke når vi utarbeider  læringsutbyttebeskrivelsene på de ulike nivåene beskrevet hos Nokut. Komiteen som har arbeidet med dette (Carl Henrik Gørbitz, Andreas Tandberg, Tom Lindstrøm og Hege Christensen) har nå avsluttet arbeidet og presenterte resultatet for Studieutvalget. Resultatet består av en mal som emnekomiteene kan bruke til å utarbeide lub-er for emnene. Malen er laget spesifikt for utarbeidelse av emnelub-er på BA-nivå, men malen kan også brukes på MA- og Ph.d-nivå om man bytter ut verbene og adjektivene i malen utfra Nokuts nivå-oversikt i kvalifikasjonsrammeverket. Lenke til mal og kvalifikasjonsrammeverk ligger i margen til høyre. Det ble kommentert at det er viktig at programkomiteene kommer inn i emnearbeidet etter at emnekomitene er ferdige med sitt arbeid, for å avgjøre hvorvidt programmets lub-er er realisert i emnene.

Yvonne Halle etterlyste en tilsvarende mal som den som ble presentert for emnelub-ene, for hvordan vi går frem når vi skal klone emner. Vi tar opp igjen Yvonnes etterlysning på et senere møte.  

 

3 – Nettekster for de nye programmene

Hanne Sølna orienterte om prosessen med å utarbeide nettekster for de nye BA- og MA-programmene. MN har hyret inn en kommunikasjonsfaglig medarbeider til å kvalitetssikre tekstene, i tillegg til sentral nettredaktør ved UiO skal godkjenne dem. Vi understreker at dette ikke er uttrykk for et ønske om å overstyre utdanningslederne og fagmiljøene i denne prosessen. Det er meningen at dette skal være en prosess der tekstene går frem og tilbake mellom kommunikasjonsmedarbeiderne og instituttene til vi lander på et resultat alle er fornøyd med. 

 

4 – Utviklingssemesteret

Solveig Kristensen, Anne Aaen-Stockdale, Ellen K. Grøholt og Hanne Sølna har hatt samtaler med de ulike instituttene om plasseringen av utviklingssemesteret i emnematrisen (se referat fra 22. april). Det jobbes nå videre med saken i samarbeid med instituttene. MN har som mål om å tilby studentene et utviklingssemester, men dette må tilpasses fagområde og de ulike emnematrisene,og det er en stor jobb. Det må gjøres en jobb med å få på plass utvekslingsavtaler hos instituttene. 

 

 

Publisert 14. juni 2016 13:26 - Sist endra 25. okt. 2019 10:44