Møte i Studieutvalget 30. nov. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Annik Myhre (Geo), Hege S. Christensen (FAI), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Lindstrøm (MI), Yvonne Halle (MN), Tom Andersen (IBV), Kristian Prydz (IBV), Frode Hansen (ITA), Morten Østigard (studentrepresentant), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Stian Løvold (UNIK), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Anja Maria Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 
 
Fravær: Christin Borge (MN)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiesekan orienterer

Solveig var forrige uke på UNIS sammen med Morten Dæhlen, Yvonne Halle og instituttlederne på IBV, Geo og FI. Møtet på UNIS forrige uke var en oppfølging av et møte vi hadde med UNIS i august (se rapport i høyre marg). Det er nå på plass UNIS-emner i utviklingssemsterne på studieprogrammene til alle de tre instituttene over. 

Det blir seminar med påfølgende middag for fungerende og nye utdanningsledere på Thon Hotell Ullevål fredag 9/12. Alle utdanningsledere blir bedt om å holde et 10-minutters innlegg om arbeidet med studieprogrammene. Se program i høyre marg.

Rapport –UNIS

Seminarprogram 9/12 2016

2 – Kompendier og slides fra forelesning

MNSU ønsker at kompendier og laboratoriehefter som nå blir trykt opp og solgt på Akademika isteden blir gjort tilgjengelig digitalt. Det ble kommentert at studentene uansett kommer til å fortsette å printe ut slike kompendier og hefter for å ta med på blant annet lab-øvelser. På denne måten vil altså digital løsning ofte ende opp med å koste like mye for studentene som om de skulle fortsette å kjøpe heftene på Akademika. Studentrepresentantene i Studieutvalget blir bedt om å ta en ny diskusjon  om saken i MNSU og ta saken tilbake til Studieutvalget når de har avgjort om de faktisk ønsker å ta jobben med å digitalisere materialet. Studentrepresentantene i STUT videreformidlet også et ønske fra studentene om å få tilgang til slides fra presentasjoner på forelesningene. Flere av foreleserne ønsker å ikke dele slides fra forelesningene, både på grunn av opphavsrettsproblemer og fordi de mener at enkelt-slides ikke fungerer utenfor konteksten på forelesning. MNSU mener deling av slides vil hjelpe dem å huske hva som ble sagt og å repetere stoffet. Vi sender ut anmodning til underviserne om at de begynner å legge ut slides fra forelesningene.

 

 

3 – Ekstern programrådsgiver

Hvert av de nye studieprogrammene vil nå få knyttet en ekstern programrådsgiver til seg, og formålet med ordningen er å få et eksternt bidrag til det kontinuerlige kvalitetsutviklingsarbeidet som følger de nye studieprogrammene og som er forankret i utdanningssatsingen InterAct. Ordningen vil dessuten bidra til at studentenes kunnskaper og ferdigheter blir prøvd og vurdert på en faglig betryggende måte. Med innkallingen fulgte forslag til funksjonsbeskrivelse for en slik ekstern programrådsgiver samt en rutinebeskrivelse for ekstern vurdering av studieprogrammene (se høyre marg). Vi tok imot innspill fra studieutvalget på funksjonsbeskrivelsen og rutinebeskrivelsen. Oppdaterte versjoner av dokumentene vil bli distribuert til Studieutvalget når de er klare. I diskusjonen som fulgte, ble det kommentert at det er viktig å ha gode rutiner for lagring og utsending av referater fra dialogmøtene som står beskrevet i funksjonsbeskrivelsen.

Funksjonsbeskrivelse 

Rutinebeskrivelse

4 – Aftenpostens teknologikonferanse Studentrepresentant Morten Østigard rapporterte fra Aftenpostens konferanse "Teknologi og fremtidens arbeidsmarked" den 19. og 20. september. Se presentasjon i høyre marg.

Teknologi og fremtidens arbeidsmarked

 

 

Publisert 9. jan. 2017 10:11