STUT-møte 15. mars 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Yvonne Halle (MN), Kristian Prydz (IBV), Marcus Lima (studentrepresentant), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Kristian Ranestad (MI), Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Jon Ove Hagen (Geo), Frode Hansen (ITA), Stian Løvold (ITS), Andreas Tandberg (MN, referent).

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

14/3 var det valgkamparrangement i Georg Sverdrups hus om meritteringsordninger knyttet til undervisning. Dette er et pålegg i stortingsmeldingen "Kultur for kvalitet" å få på plass et slikt meritteringssystem og blir en viktig sak for UiO å følge opp. 

Den 26. april blir det seminar for Studieutvalget og Ph.d.-rådet om innovasjon og læringsformer. Meningen med seminaret er å få et helhetlig blikk på utdanningsløpet fra BA til P.hd. 29.–31. mai blir det Husøy-seminar. Utdanningslederne er med fra kvelden 29. mai. Her skal vi bl.a. sette ned en arbeidsgruppe som skal arbeide med utviklingen av honours-programmet og energi-programmet. 

1. april skal notat med oversikt over masterportefølje etc. oversendes UiO sentralt (se tidsplan). Anne-Lise S. Hansen, Solveig Kristensen og Hanne Sølna skal ha arbeidsmøte fredag 17/3 om saken.

Det er meldt inn et ønske fra utdanningslederne om å få ta opp egne instituttsaker på STUT. Det blir en fast bolk på hvert møte for dette.  Det er fint hvis slike saker meldes på forhånd.

Det blir felles STUT-/STUA-møte på ITS 19. april. Vi tar bussen som går 8.30 fra IFI og er tilbake ca. 12.00.

 

2 – Masterprogrammene

Knut Martin Mørken innledet om arbeidet med masterprogrammene. Vi tok en runde rundt bordet og fikk status fra instituttene.

Utdanningslederne etterlyste avgjørelsen fra instituttledermøtet på forslaget om felles-luber for masteroppgave-emnet ved MN (se STUT-referat fra 1/8 2017). ILM var åpne for den måten å få inn tverrfaglighet på, og det var generell enighet om at vi lager generiske fellesluber for masteroppgaven. MN må skrive et notat med tekst-råd og føringer for hvordan vi gjør dette.

Flere av instituttene jobber videre med opptakskravene til master-programmene. 

Når det gjelder emnearbeidet, er det stor forskjell mellom instituttene på hvor detaljerte lubene er.  Vi minner om mal for utfylling av emne-luber som ligger på InterAct-siden. På InterAct-siden ligger også emneskjemaet som skal fylles ut ved oppretting/endring av emner. Vi oppfordrer instituttene til å bruke disse dokumentene i arbeidet med emnene (se lenker i høyre marg). Det ble etterlyst en lokal og mer detaljert "instituttvariant" av emneskjemaet som kan fungere som bakgrunnsdokument for instituttene internt.

Anna Helene Valberg fra kommunikasjonsavdelingen skal jobbe spesielt med tekstene "Hvorfor velge dette programmet" fremover, og utdanningslederne blir oppfordret til å kontakte Anne om de har spørsmål. Knut oppfordret til slutt alle utdanningslederne til å ta kontakt om de trenger generell hjelp til emnebeskrivelsene.

Emneskjema

Emnemal for luber

3 – Eventuelt

Solveig videreformidlet et spørsmål fra Morten Dæhlen om hvorvidt det nye IFI-programmet "Digital økonomi og ledelse" kjenner til ECON-emnene i MAEC-programmet ved MI. Det kan potensielt ligge uoppdagede muligheter for synergi-effekter mellom de to programmene.

 
Publisert 24. mars 2017 09:32 - Sist endra 17. nov. 2019 14:34