STUT-møte 16. august 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Jon Ove Hagen (Geo), Karoline Moe (MI), Hanne Sølna (MN), Kristian Prydz (IBV), Gro Smistad (FAI), Yvonne Halle (MN), Frode Hansen (ITA), Jaan Erik Roots (KI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Tom Andersen (IBV) Øivind Kure (ITS), Knut Liestøl (IFI), Arne Huseby (MI), Arnt Inge Vistnes (FI), Andreas Tandberg (MN, referent), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant).
 
Fravær:  Ny studentrepresentant, Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Solveig Kristensen har sendt ut en oversikt over ulike seminarer for Studieutvalget høsten 2017. Vi ber dere holde av følgende datoer:

  • 13.9 – Heldags utdanningsleder-seminar med fokus på teambygging. Vi avslutter med middag for dem som kan.
  • 20.9 - Oppfølgingsseminar av REAL undervisning kl 16 - 19
  • 27.9 – Heldagsseminar (kl 9–15) for STUT + Ph.d-rådet, med fokus på forskerskoler, forskerlinje-pilot IFI, Honours-program ved MN, SFU-en og CCSE
  • 1.11 - Oppfølgingsseminar av REAL undervisning kl 16 - 19
  • 10.10 - REAL utdanning – erfaringsdeling for hele MN. Hel- eller halvdagsseminar (NB. endret fra 12.10)
  • 10.1. 2018 – Heldags utdanningsleder-seminar med fokus på teambygging

I morgen (17/8) er det Real undervisning. Det er ca 250 påmeldte. Første del av seminaret foregår i GS, aud 1:

  • 0915–0925 Velkommen, Linda
  • 0925–1010 Forelesning - grupper - snakke - sammenheng, Cathrine og Knut
  • 1020–1105 Parallelsesjon 1
  • 1115–1200 Parallelsesjon 2
  • 1200 Lunsj, deretter instituttvise samlinger

Vi minner utdanningslederne om å takke av medlemmene av programrådskomiteene på vegne av fakultetet. Samtidig minner vi om at instituttene nå skal oppnevne nye programråd og sende epost til Hanne Sølna med navn på de nye programrådslederne.

Det var ingen som meldte saker til instituttkvarteret. Jaan Roots (KI) har en sak om digital eksamen, men denne saken tar vi samtidig med orientering fra prosjektgruppa for digital eksamen på et STUT-møte senere i høst.

 

2 – 

Statistikkundervisningen ved MN-fakultetet

De ulike instituttene ved MN får ikke alltid det statistikk-tilbudet de ønsker, blant annet fordi statistikkmiljøet ikke har ressurser til å levere tilpassede emner til alle fagmiljøene som ønsker det. Arne Huseby og Knut Liestøl leder nå et arbeid for å løse dette og bl.a. se om det finnes potensielle synergieffekter mellom fagmiljøene som vi ikke har utnyttet.

Arne og Knut har nå hatt møter med instituttene, og presenterte resultatet fra disse møtene samt plan for arbeidet fremover. Blant annet er det nå klart at FAI og IBV har ulike behov og trenger separate statistikk-emner. Arne og Knut arbeider videre med denne saken på vegne av fakultetet. Se detaljer i presentasjonen i høyre marg.

Statistikkundervisning MN
3 – Støttekurs for studenter uten R2

Karoline Moe (MI) presenterte MIs nye støttekurs i matematikk (MAT0001) for studenter som ikke har R2 fra videregående skole. Se presentasjon i høyre marg.

Studieutvalget understreket at det er viktig at det blir lagt ut påmeldingslenke til MAT0001 fra alle aktuelle emne- og programsider (f.eks. emnesiden til IN-KJM1900). Jaan Roots og Karoline har videre dialog om dette. Påmeldingsfrist for MAT0001 er 1/9 2017. Utdanningslederne blir bedt om å be alle aktuelle forelesere om å informere om MAT0001 på forelesning.

Det er nå flere ulike online-kurs som går ved MN-fakultetet. Det kom forslag om å etter hvert samle erfaringene til de ulike instituttene som tilbyr online-kurs, for å trekke veksler på hverandre og se på mulige forbedringer.  Dette er et interessant forslag som er aktuelt både for Kompetansesenter for undervisning i realfag og teknologi (KURT), og for det nystartede UiO-prosjektet Prosjekt for digitalt læringsmiljø, der Andreas Tandberg og Helge Kleivane representerer MN.

MAT0001
4 – UNIS og emnepakker

Dette er en oppfølgingssak fra før sommeren (se referat fra STUT-møte 24/5 2017). Utdanningslederne fikk tilsendt emnepakkene/tilbudene fra UNIS og ble bedt om å gi tilbakemelding på tilbudet og hvordan det  ev. passer inn i studieplanene til instituttene. Vi tok en runde rundt bordet og ba om tilbakemelding fra de instituttene dette gjelder (GEO, IBV, FI og MI).

Det ble vedtatt å opprette en arbeidsgruppe som arbeider videre med saken sammen med instituttene og som bestemmer hvilke UNIS-tilbud/emnepakker vi skal markedsføre på de ulike programsidene. Arbeidsgruppa arbeider frem til jul. Medlemmene som ble foreslått er Tom Andersen (IBV), Arnt Inge Vistnes (FI), Kristian Ranestad (MI), Yvonne Halle (MN) og Jon Ove Hagen (leder, GEO). I tillegg kommer arbeidsgruppa til å ta inn et medlem fra fakultetets internasjonaliseringsgruppe. Solveig Kristensen og Yvonne Halle skriver mandat for arbeidsgruppen.  

MN har blitt kontaktet av Arctic Safety Center ved UNIS. Senteret ønsker å komme til UiO i november for å profilere UNIS-emnet «Risk assessment of Artic Natural Hazards» for fagansatte og studenter. Vi ble enige om at senteret møter den nye arbeidsgruppen når de kommer, og at arbeidsgruppen i forkant har invitert inn aktuelle fagmiljøer, ansatte og eventuelt studenter.

Til sist ble det nevnt at kommunikasjonsgruppa ved MN skal lage en UNIS-film spesielt rettet mot MN-studenter.

 
Publisert 21. aug. 2017 10:58 - Sist endra 23. aug. 2017 13:17