STUT-møte 18. oktober 2017

Til stede: Kristin Vinje (til sak 1), Solveig Kristensen, Knut Mørken, Didrik Kruse, Runa Risa Bakke, Gro Smistad, Øivind Kure, Kristian Ranestad, Jaan Roots, Frode Hansen, Jon Ove Hagen, Tom Andersen, Ragnhild Kobro Runde, Øystein Bergkvam (fra sak 2) og Anne-Lise S. Hansen (dagens referent).

Fravær:  Hanne Sølna (MN), Andreas Tandberg (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Cathrine W. Tellefsen (FI),

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

Ny visedekan for samfunnskontakt og innovasjon, Kristin Vinje, presenterte sin bakgrunn, sine erfaringer og tanker om MN-fakultetets mange og gode muligheter på områdene hun skal arbeide med, jf vedlagte presentasjon.

Som del av InterAct er 5. eller 6. semester (for farmasistudiet 8. semester) reservert som utviklingssemester.

Det er nedsatt en komité som jobber frem hvordan få til at aktuelle programmer gjennom konkrete løp anbefaler studenter å dra til UNIS.

Bestilling: alle utdanningsledere må til neste møte undersøke med programrådsledere for "sine" "nye"/omarbeidede bachelorprogrammer (og farmasi) hvilke programmer som kan tenke seg å starte opp internship-ordning for programstudenter når de kommer til utviklingssemesteret (tidligst studieåret 2019/20).  Den ytre rammen er høyst 30 studiepoeng.

Aktuelle programrådsledere vil bli invitert med i et kommende utvalg som skal jobbe ut videre tanker om internship-ordningen. Utvalget vil arbeide frem forslag til  hvordan helheten for utviklingssemesteret tenkes ved en internship-ordning, antall studentplasser, samarbeidende bedrifter etc. (inkl. ev. felles premisser og struktur for ordning, ev. nødvendige tilleggskunnskaper og i så fall konsentrert undervisning i emner som skal tas samtidig, krav for fullføring). Studiedekanen gir ev. info om internship-ordning ved andre sammenliknbare læresteder. (En forskjell mellom internship og praksis er at praksis er en lovpålagt del av utdanningen.)

Presentasjon Kristin Vinje

2 – Muntlig rapport fra utdanningskomitéens seminar med prorektor. 

Utdanningskomitéen fungerer som et rådgivende organ for prorektor for Gro Bjørnerud Mo. Les mer om Utdanningskomiteens sammensetning. Seminaret var nyttig(!). Det illustrerte også studiedekanenes ulike stillinger og arbeids- og ansvarsområder i lys av bl.a. ulik intern organisering av fakultetene.

Bestilling: Det er nedsatt en arbeidsgruppe sentralt som skal foreslå en UiO-ordning knyttet til sensorveiledning og tilbakemelding etter eksamen. MN-fakultetet trenger innen 25.10.17 innspill til denne arbeidsgruppen mht bruk av sensorveiledninger ved instituttene og begrunnelse etter eksamen, samt hvilken tilbakemelding studentene ellers får underveis i studiet (eksempelvis gjennom tilbakemelding på lab./felt.-rapporter og obligatoriske arbeider, midttermin eksamen). I margen til høyre ser du epost fra Hanna Ekeli, videresendt fra studiedekanen med svarfrist til MN-fakultetet ved Øystein Bergkvam 25.10.17.

Innspillene i STUT sin ordveksling i møtet om saken var bl.a. bekjentgjorte løsningsforslag på eksamensoppgaver. I møtet minnet man hverandre på at ev. bruk av delpoeng som  verktøy i internt sensur-/rettearbeid ikke er offentlig. Det er viktig at det ikke legges opp til rutiner som øker behovet for ressurser til sensur. En enkeltfaglærers igangsatte forsøk forrige semester med automatisk begrunnelse på INF1010 har ikke gitt reduksjon i antall klager på eksamenskarakter, og fagmiljøet er usikre på dette er veien å gå. Dette forsøket har ingen offisiell status på det aktuelle instituttet, ei heller på MN-fakultetet.

MN-fakultetets styreseminar har startet en prosess for å utvikle ny fakultetsstrategi som skal ferdigstilles til juni 2018. Studiedekanen trekker inn STUT på aktuelle punkter mht utdanning.

E-post Hanna Ekeli

3 – Instituttkvarteret

Etter forslag fra Matematisk institutt tas det inn i presiseringene til MN-fakultetets regler som omhandler habilitet for sensor til masteroppgaver at dersom masteroppgaven har blitt gjennomført ved en ekstern institusjon, eller en ansatt ved en ekstern institusjon har vært veileder for oppgaven, så må ekstern sensor ikke ha vært ansatt ved den samme eksterne institusjonen de siste to år.

Geofag ønsker at neste møte hvor han kan delta (han melder til H. Sølna når dette blir) deler tanker vedr. omfang og avlønning av eksterne programrådsgivere.

 
Publisert 24. okt. 2017 09:51 - Sist endra 25. nov. 2017 18:28