STUT-møte 22. mars 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Yvonne Halle (MN), Marcus Lima (studentrepresentant), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Kristian Ranestad (MI), Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Jon Ove Hagen (Geo), Tone Skramstad (MN), Stian Løvold (ITS), Andreas Tandberg (MN, referent).
 
Fravær: Kristian Prydz (IBV), Tom Andersen (IBV), Frode Hansen (ITA), Runa Bakke Bjarkøy (studentrepresentant)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Solveig Kristensen, Hanne Sølna og Yvonnne Halle jobbet forrige uke med søknadene om Studiekvalitetsmidler. Arbeidet med søknadene har synliggjort at vi trenger å gjøre noen endringer neste år. Blant annet vil det komme standardiserte skjemaer for søknader, og instituttene vil bli bedt om å prioritere søknadene før innsending. Både IBV og FAI har søkt om innredning av undervisningslokaler. Disse to søknadene bør ses i sammenheng. Det bør også vurderes om infrastrukturen det søkes om er noe som bør tilhøre og driftes av fakultetet. Saken skal opp på Instituttledermøtet. 

Kristian Ranestad (MI) meldte en sak til punktet "Studieutvalget orienterer" på slutten av møtet.

 

2 – Masterprogrammene

Ferdige utkast til nettpresentasjoner for masterprogrammene skal være klare til15/4 (se tidsplan). Tone har allerede presentert skriveråd for nettekstene på STUT/STUA-møte  8/2 2017. Det er viktig at studieadministrative, fagansvarlig og programrådene samarbeider tett i denne prosessen. Tone presenterte kladdemappane, der nettekstene skal ligge, og nettsiden som inneholder veiledning for programnettsidene (se lenker i høyre marg).  

Veiledning programnettsider

3 – 

Mandat – utvalg og roller for utdanning ved MN-fakultetet

Det har blitt etterlyst informasjon om mandater for ulike råd og roller innenfor MNs utdanningstruktur. Flere av mandatene som ligger ute på nett er gamle og må oppdateres. Knut har med innkallingen til dagens STUT sendt et notat med utkast til oppdatert mandat for følgende roller/råd:

  • Utdanningsleder
  • Studieutvalget 
  • Programråd og programrådsleder
  • Ekstern programrådgiver 

Vi gikk gjennom notatet, og Knut tok imot innspill fra Studieutvalget. Det ble diskutert hvorvidt studieadministrative skal ha stemmerett eller ikke i programrådene. Det ble ikke konkludert noe om dette. Det ble kommentert at det i tillegg til "programrådsleder" må inn en rolle som heter "programleder" der det er et felles programråd for flere programmer.

Alle mandat i notatet ble behandlet i gjennomgangen på møtet med unntak av rollene "programleder" og "ekstern programrådsleder". Disse mandatene blir gjennomgått på neste STUT-møte.   

Notatet blir oppdatert utfra innspillene på dette møtet og neste og vil sendt på høring til Studieutvalget når det er ferdig. Notatet skal også opp på Instituttledermøtet. Endelig notat blir lagt ut på InterAct-sidene. 

 
4 – Studieutvalget orienterer

Det siste kvarteret av STUT-møtene åpner vi for saker fra utdanningslederne. MI tok opp spørsmålet om hvorvidt master-studenter kan søke om å få bachelor-emner til å inngå som emner i mastergraden. Vi sjekker reglementet rundt dette og setter opp punktet som egen sak på et senere STUT-møte.  

 
Publisert 24. mars 2017 09:35 - Sist endra 21. nov. 2019 16:41