STUT-møte 5. desember 2018

Til stede: Hanne Sølna (MN), Jaan Roots (KI), Øivind Kure (ITS), Didrik Kruse (studentrepresentant), Mari Stamrud (studentrepresentant), Knut Mørken (MN), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Yvonne Halle (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Gro Smistad (FAI), Frode Hansen (ITA), Tom Andersen (IBV), Øystein Bergkvam (MN), Andreas Tandberg (MN, referat)

Fravær: Solveig Kristensen (MN), Cathrine W. Tellefsen (FI)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  •  Det er CCSE-juleseminar den 12/12 kl 13.45–18.15, med middag fra kl. 19. Se e-post fra Tone Skramstad 9/11. 
  • Den 10. januar er det Real undervisning. Arrangementet kolliderer dessverre med innovasjonsseminaret "Verdien av helsedata".  
  • Åsmund Eikanes Husabø fra Akademisk skrivesenter har en 20 %-stilling ved MN-fakultetet, og kommer nå til å få utvidet sin stilling til en 40 %-stilling. Åsmund skal bidra med skrivetrening direkte rettet mot MNs institutter og kommer bl.a. til å bidra på arrangementet Real undervisning.  

 

2 – Utkast til høring om karakterbeskrivelser

Øystein Bergkvam presenterte saken: UiO har sendt ut en høring om generelle karakterbeskrivelser i UH-sektoren. Høringen tar utgangspunkt i en rapport som en arbeidsgruppe nedsatt av Utdanningsutvalget i UHR har utarbeidet. Arbeidsgruppens mandat var å vurdere behov for å eventuelt foreslå endringer i de generelle karakterbeskrivelsene.

Målet med de generelle karakterbeskrivelsene er bl.a. at de skal bidra til en enhetlig bruk av karakterskalaen på tvers av fag- og institusjonsgrenser, samt at de skal gi informasjon til omverdenen om hva en karakter betyr. 

Arbeidsgruppen anbefaler at man ikke lenger skal benytte dagens generelle karakterbeskrivelser. De har lagt frem to alternative forslag:

  1. Kutte ut generelle beskrivelser og bare beholde betegnelsene (A: Fremragende, B: Meget god, C: God, D: Nokså god, E: Tilstrekkelig, F: Ikke bestått) 
  2. Lage nye beskrivelser som beskriver i hvor stor grad læringsutbyttet er oppnådd. 

Arbeidsgruppen kommer med et tilsvarende forslag for karakterskalaen bestått/ ikke bestått.

Vi tok imot tilbakemeldinger fra utdanningslederne på arbeidsgruppens rapport. Øystein sammenfatter tilbakemeldingene og sender endelig svar UiOs høring innen 6/12 (endelig høringssvar ligger i høyre marg).

Karakterbeskrivelser – høringssvar MN

3 – Status sensorveiledninger

Hva er status for arbeidet med sensorveiledninger ut ved instituttene? Vi tok en runde rundt bordet.

De fleste instituttene er på ca. samme sted i prosessen; Instituttene har selv laget rammeverk for sensorveiledninger og har sendt ut informasjon om dette til faglærerne. Instituttene er nå i ferd med å pilotere/implementere kravet om sensorveiledning ved egne institutt.

MN er i ferd med å lage nettsider for sensurveiledninger ved MN. Nettsiden inneholder bl.a. veiledninger for hvordan man lager/legger inn sensurveiledninger i Inspera og hvordan sensurveiledningene skal publiseres. 

 
4 – Studiekvalitetsmidler 2019

Yvonne Halle presenterte en oversikt over tidligere tildelinger av studiekvalitetsmidler, en oppsummering av tildelinger fra 2018, samt hvilke utdanningsmål vi har for 2019 (se høyre marg). Innenfor hvilke tiltaksområder bør det lyses ut studiekvalitetsmidler for 2019? Vi tok en runde rundt bordet. Yvonne noterte tilbakemeldingene fra utdanningslederne. Saken kommer opp igjen på neste STUT-møte 
 

Oversikt, studiekvalitetsmidler
5 – Instituttkvarteret

Ifølge MNs retningslinjer skal hvert institutt ha en "pool av internsensorer" som sammen med ekstern sensor har ansvar for å sensurere masteroppgaver. Arnt Inge Vistnes (FI) ønsket å diskutere hvordan disse retningslinjene påvirker CS' masterprogram. Skal alle disse internsensorene komme fra FI, eller bør det være internsensorer hentet fra instituttene der de ulike studieretningene til programmet hører hjemme? Studieutvalget ble enige om at dette var en sak for programrådet til CS, og at vi ev. tar saken opp igjen i STUT om det er behov for det.

Kristian Ranestad (MI) spurte om vitnemål for de nye studieprogrammene. Det er en kandidat ved MI som allerede nå skal ha tilsendt vitnemål fra et av de nye matematikk-programmene, og denne saken avdekket et behov for å oppdatere vitnemålstekstene. Dette kommer opp som egen sak på STUT over nyttår. 

 
Publisert 28. jan. 2019 09:34 - Sist endra 28. jan. 2019 09:34