STUT-/STUA-møte 7. november 2018

Til stede: Utdanningsledere og studieadministrative ved MNs institutter pluss studieseksjonen ved MN-fakultetet

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  • Kunnskapsdepartementet endrer nå forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Endringen medfører skjerpede krav til pedagogisk kompetanse, med en tydelig progresjon i kvalifikasjonskravene som stilles for undervisning og veiledning mellom førsteamanuenser og professorer. Parallelt har KD pålagt UH-sektoren å etablere meritteringssystemer som bidrar til at god undervisning verdsettes høyere. Universitetsstyret vil vedta endelig modell for merittering ved UiO i februar 2019.
  • Digitalisering og utdanning får stort fokus ved UiO og ellers i sektoren for tiden. Dette er en stor satsing sentralt ved UiO, og flere prosjekter er igangsatt og underveis.
  • UiO varslet om innføring av nytt system for arbeidstidsregnskap, men dette prosjektet er foreløpig stoppet.
  • Ellen og Ina jobber med Internship ved MN og har laget en nettside med rammer og råd for hvordan  MNs institutter kan tilby internship  
  • Digital eksamen-prosjektet blir stadig utvidet ved MN (75–80 % av avlagte eksamener) og Canvas er i andre del av innføringsfasen. Det kommer et eget STUT-/STUA-møte om IT i utdanning etter nyttår.
  •  "SHoT – Studentenes helse- og trivselsundersøkelse" ligger ute med resultater.
  • Studiebarometeret har svarfrist 13/11 2018. Offiselle resultater for 2018 blir publisert februar 2019, men det er allerede nå mulig å sjekke svar fra Studiebarometeret 2018 for UiO.

 

2 – Søker- og opptakstall for MN-studier

Anne-Lise S. Hansen presenterte søkertallene og møtt-tallene for 2018 og viste hvilke tendenser som er gjeldende. Se detaljer i dokumentet i margen. 

Søker-og opptakstall for MN-studier

3 – Studiekvalitetsrapport 2018

Yvonne Halle presenterte arbeidet med studiekvalitetsrapporten 2018. Studiekvalitetsrapporten beskriver hva som har skjedd på studiesiden ved fakultetet, instituttene og fagmiljøene, og hva som skal skje fremover. Se Yvonnes presentasjon i høyre marg. Yvonne tok imot innspill fra STUT/STUA på hvilke momenter som bør inn i rapporten.

Presentasjon – studiekvalitetsrapport 2018

 

Publisert 28. jan. 2019 09:24 - Sist endra 22. apr. 2022 07:54