STUT-møte 1. april 2020

Til stede: Hanne Sølna (MN), Knut Mørken (MN).

Fravær: utdanningsledere pluss andre fra MNs studieseksjon var tilstede gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM

Første møte 08:30

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Knut skal i møte i UNIT i dag der "Vurdering av Felles studentsystem (FS)"  og "Ny digitaliseringsstrategi" er noen av sakene.
  • Våren 20 vil det holde å gi eksamener på én målform (faglærer velger bokmål eller nynorsk) pga Korona-situasjonen. 
  • Det kommer utvekslingstudenter tilbake fra utlandet i dag. Ellen og Anne i internasjonaliseringsgruppa skal ha et møte om dette med de studieadministrative ved instituttene. Ikke alle av partneruniversitetene våre har digital undervisning i disse tider, så denne studentgruppen kan være sårbar. 
 
Sak 2. Runde rundt bordet

Vi tok en runde rundt bordet der utdanningslederne orienterte om status ved eget institutt. Digital undervisning går greit for de fleste institutt, men det er ikke like lett å aktivere studenter i digital omgivelser som i fysiske omgivelser. Alle institutt melder om mye jobb med eksamensomleggingen i disse dager. Flere av utdanningslederne melder at de lurer på kriteriene for karakterskalen bestått/ikke bestått dette semesteret. Denne saken kommer opp på STUT-møte senere i dag. Karakterskalaen bestått/ikke bestått V20 får også innvirkning for masteropptaket, og dette er Hanne og Knut i dialog med UiO sentralt om.

Utdanningslederne har opprettet Teams-rom. Vi oppfordrer alle til å delta i diskusjoner i rommet.

 

Andre møte 13.30

Sak

Tema

Sakspapir

Sak 1. Kriterier for karakterskalaen bestått/ikke bestått Studieutvalget diskuterte kriteriene for karakterskalaen bestått/ikke bestått for vår 20. Det var enighet om at forutsigelighet overfor studentene er viktig her, og at kriteriene for karakterskalaen ikke bør endres for mye denne våren. Les mer om karakterskalaen bestått/ikke bestått våren 20 på KURTs veiledninger (se sak under).  
Sak 2. Pedagogisk eksamens-veiledning fra KURT KURT presenterte sine pedagogiske veiledninger for skriftlig hjemmeeksamen. Studieutvalget og andre blir oppfordret til å komme med innspill på siden. MN IT i utdanning jobber med tekniske veiledninger, og disse vil bli linket opp fra KURTs sider så snart de er ferdige.  
Publisert 3. apr. 2020 22:15 - Sist endra 19. jan. 2024 11:11